Lambrusco Grasparossa di Castelvetro

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
Lambrusco er den traditionelle vin i Emilia-området i Mellem-Italien, hvor de lokale ikke lader sig nøje med en let lyserød oplevelse. Den rigtige Lambrusco er nemlig rød, ganske som denne perle af en vin.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Lambrusco er den traditionelle vin i Emilia-området i Mellem-Italien, hvor de lokale ikke lader sig nøje med en let lyserød oplevelse. Den rigtige Lambrusco er nemlig rød, ganske som denne perle af en vin.

Området og Producenten: Lambrusco Grasparossa di Castelvetro stammer fra området lige syd for Modena og er den mest rustikke og ofte fyldigere end de fleste Lambruscoer. Det er en moderne vin, som er livlig, med hurtigt flygtigt skum, en stærk og langtidsholdbar duft og en rig smag, der bliver understreget af et godt syreindhold.

Der produceres omkring 65000 hl om året på tryktanke, hvor en tør vin kommes på tank, tilsættes druemost og kulturgær. Tanken holdes lukket, så der oparbejdes et kulsyreovertryk, hvorefter vinen sterilfiltreres i det trykbevarende system og fyldes på flasker.

Vinstokkene med Lambrusco druerne har i århundreder groet vildt i skovene i Appenninerne omkring Modena. Lambrusco er en stor, blå og højtydende druesort, der som regel giver ret tynde og perlende røde, rosé og i enkelte tilfælde hvide vine.

I Glasset: Grasparossa fremstår dyb rød i glasset med fine elegante bobler. Duften er præget af friske røde bær, mest kirsebær. Smagen er frisk med en god frugtfyldt sødme og en elegant balanceret eftersmag.

Servering: Lambruscoen Grasparossa er en halvsød vin, der passer ikke blot til de traditionelle retter fra Emilia-Romagna, men i høj grad også til at nyde på terrassen en varm sommerdag, hvor den serveres let afkølet. Fræk til grillet kød. Server ved 8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "En flot dyb og tæt rød boblevin. Amabile er italiensk for halvsød eller behagelig. Og ja, den har en fin lille sødme uden at være sød - og behagelig er den bestemt. Den har en blød mousse, en frisk bærsmag og en god portion rødvins-karakter. En interessant og festlig vin, som mange vil kunne lide. Overrask gæsterne med den som apéritif til den store fest. Med sine kun 8% alkohol er den en god "starter"." (Uge 18 / 2016) 

Ekstra Bladet - 5 stjerner: "Hvad drikker man til skinke og en god salat på en varm sommerdag? Svaret kunne overraskende være en Lambrusco som netop har kraften til at stå imod skinken. En kraftig og koncentreret vin med masser af kraft og frugt. Spændende vin som overrasker. Enmoderne Lambrusco som bør prøves." (26-08-2011)

VinAvisen - 5 stjerner: "Denne fint boblende Lambrusco-rødvin er hammergod. Frisk og med læskende frugt. En vin, man kan drikket i store slurke..." (Uge 34 /2011)

Land: Italien
Område: Emilia-Romagna 
Årgang: U/Å  
Drue: Lambrusco 
Indhold: Mousserende vin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 8.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler