Brachetto Spumante DOCG, Beni di Batasiolo

169,75  m/Moms
( 135,80  u/Moms )
ekskl. levering
En lækker mousserende vin fremstillet på den blå drue Brachetto. Resultatet er en frisk vin med fin frugtkarakter og diskret sødme.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En lækker mousserende vin fremstillet på den blå drue Brachetto. Resultatet er en frisk vin med fin frugtkarakter og diskret sødme.

Området og Producenten: Batasiolo er et familieejet firma, der er meget anerkendt for deres Barolo, men som med succes også dyrker de andre kendte druer fra området. 

Brachetto druerne høstes fra marker spredt ud over Piemontes billedskønne bakkede landskab.  Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning.

Vinen: Denne vin er fremstillet på Brachetto druer. Stilen i vinen er lidt som at forestille sig en rød udgave af den mere kendte Asti Spumante, dog med langt mere vinøst præg. Druerne er høstet med god modenhed i både sukker og syre, inden presning og vinifikation. Gæringen af vinen er stoppet, så den færdige vin indeholder en anelse restsødme, fra druerne og så alkoholen holdes nede på 6,5 %. Vinen er fremstillet efter charmat metoden, hvor den sidste gæring laves i en lukket ståltank. Dette giver fine elegante bobler.

I Glasset: Brachetto Spumante er funklende rød i glasset med frisk duft af sommerens røde bær; jordbær og hindbær i særdeleshed. I munden opleves vinen ”levende” med en frisk mousse og igen god rød frugtkarakter. Vinen har sødme, men balanceres flot af en sund frugtsyre.

Servering: Lækker mousserende vin som er et utraditionelt, men fremragende valg som fx velkomstdrik. Også glimrende til desserter og frisk frugt eller ren hygge. Rigtig fræk til grillet kød på en varm sommerdag. Server ved 6-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Med denne søde, røde boblevin i glasset mødes næsen af en aromatisk og vidunderlig duft af roser. Smagen er lækker og saftig med en sødme, der afbalanceres af tilpas syre." (Uge 20 / 2014)

AOV.dk - 6 stjerner - "Litchie, hyld og muscat, friske jordbær. Symfoni af parfumerede frugter. Lækker sødmefuld, frisk og læskende. Fantastisk flot og harmonisk topbrachetto, for den kompromisløse." (juni 2013)

Land: Italien
Område: Piemonte
Årgang: U/Å 
Drue: Brachetto
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 6.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler