Asti DOCG, Contessa di Castiglione

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Sødmefuld og frisk Asti der byder på noter af honning og citrusfrugter. En klassisk fortolkning af Asti der ikke vil skuffe.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Sødmefuld og frisk Asti der byder på noter af honning og citrusfrugter. En klassisk fortolkning af Asti der ikke vil skuffe.

Området og Producenten: Asti Spumante er den oplagte velkomstdrink på en varm sommerdag. Den perfekte ledsager til frisk frugt med råcreme. Afkølet er dette en dejlig flaske at nyde i godt selskab. Denne Asti er opkaldt efter Komtessen fra Castiglione, der var kendt som Napoleons elskerinde. At sige at Asti Spumante leder til utroskab, vil nok være for meget, men godt humør hos gæsterne er næsten sikkert.

Vinen: Asti fremstilles på den hvide Muscat-drue. Dette er en drue der er meget aromatisk, og med højt sukkerindhold skaber den vine med sødme. Druerne til denne vin er høstet i bakkerne ved Tanaro-floden i områderne Serralunga d'Alba og Langhe. Dette er også området, hvor Nebbiolo-druerne dyrkes til den røde Barolo. Muscat-druerne dyrkes på skråninger mellem 100 og 300 meter over havet.

Høsten finder sted i slutningen af september. Druerne høstes ved fuld modenhed, og bliver hurtigt presset og derefter filtreret gennem specielle centrifuger. Mosten lagres herefter i termostatstyrede tanke ved meget lav temperatur for at give en langsom gæring.

I Glasset: En flot Asti i glasset med fine små bobler og en frisk duft af honning, hvide roser og citrusfrugter. Der er nuancer af citrus og hvide blomster sammen med den elegante sødme og friske frugtsyre.

Servering: Dejlig Asti til frugtdesserter, diverse kager og is. Også dejlig til velkomst eller hygge på terrassen i godt selskab. Server v/5-7ºC.

Pressen:
AOV.dk - 6 stjerner - "Herlig parfumeret Moscato næse, og i dybden findes lidt flintede urter. God frugtsmag. Sød, frisk, fræk og krydret..." (17-12-2014)

V
inAvisen - 5 stjerner - "Denne Asti-spumante er lidt af en klassiker. Den har en masse mousse, en dejlig druesmag og en syre, der afbalancerer sødmen. Ganske herlig." (Uge 47 / 2014) 

Land: Italien
Område: Asti (Piemonte)
Årgang: U/Å
Drue: Moscato Bianco
Indhold: Mousserende
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 7.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler