Asti DOCG, Beni di Batasiolo

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
Super sprød og lækker mousserende vin med en god sødme. Perfekt til en varm dag på terrassen eller som ledsager til friske desserter.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Super sprød og lækker mousserende vin med en god sødme. Perfekt til en varm dag på terrassen eller som ledsager til friske desserter.

Området og Producenten: Vindistriktet Asti er berømt for sin aromatiske mousserende vin fra regionen Piemonte i det nordvestlige Italien, for foden af Alperne.

Beni di Batasiolo høster sine druer i det bakkede landskab omkring Tanaro-floden i Serralunga d’Alba, Langhe, Santa Victoria d’Alba og i dalene ved Belbo og Bormida. Vinmarkerne er anlagt på skråninger 100 - 300 meter over havets overflade.

Jorden i bakkerne er sammensat af mergel og kalk, mens jorden i dalene er mere, helvetisk, domineret af aflejringer af sand og kalk. De veldrænede jorder skaber et ideelt voksested for druesorten Moscato Bianco.

Vinen: Jorderne er 100% beplantet med druesorten Moscato Bianco, der er den italienske version af den fornemme Muscat Blanc à Petit Grains.

Ved den manuelle høst i den sidste halvdel af september er druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Druerne anbringes i kasser, som rummer 20 kg, for at bevare klaserne så intakte som muligt.

Vinificationen finder sted efter de mest moderne principper. Efter presningen filtreres mosten ved centrifugering og lægges på tanke ved en meget lav, kontrolleret temperatur, som tillader en langsom og ensartet gæringsproces, hvor mosten metodisk centrifugeres og filtreres. Det bevarer Muscat-druens karakterfulde aroma i den endelige vin.

I Glasset: Asti fra Batasiolo står klar i glasset med fine elegante bobler. Duften er ren Moscato karakter med friske blomster og fine grønne bær. Smagen er liflig med en let sødme og en god friskhed i syren til at give balancen.

Servering: Lækker Asti til frugtdesserter eller fx chokoladekage med vanilleis. Også dejlig til velkomst eller ren hygge på terrassen. Server v/5-7°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner: "Sød er den, dog ikke sliksød - og med en masse bobler. En rigtig lækker vin, oplagt som en apéritif eller til en ikke alt for sød dessert." (Uge 33 / 2012)

WINELAB.DK - 5 stjerner: "Dejlig duft af hyldeblomst og hvide modne frugter, der også går igen i smagen. Lidt syre i vinen holder sødmen i skak, og det gør bare vinen endnu bedre. Flot vin én af de mest alsidige typer af dessertvine." (27-12-2011)

Land: Italien
Område: Asti (Piemonte)
Årgang: U/Å 
Drue: Moscato Bianco 
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 7.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler