Beni di Batasiolo, Langhe Chardonnay - Serbato

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering

Langhe Chardonnay kommer fra den nordvest italienske region Piemonte. Beni di Batasiolo høster sine druer på de lave skråninger, nær byen La Morra.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Langhe Chardonnay kommer fra den nordvest italienske region Piemonte. Beni di Batasiolo høster sine druer på de lave skråninger, nær byen La Morra.

Området og Producenten: Langhes vinmarker er anlagt på smukt bølgende østvendte skråninger i bjergene nord og syd for byen Alba. Jorden i området er sammensat af kalk og sand med et højt indhold af mineraler og salte. Et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Chardonnay, som i Frankrig lægger ”ryg” til alle de store hvidvine fra Bourgogne.

Vinen: Chardonnay-druerne er høstet manuelt i begyndelsen af september. Druerne behandles skånsomt, afstilkes og presses let. Vinificationen sker efter moderne principper. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved en lav, kontrolleret temperatur for at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin.

I Glasset: Batasiolo, Langhe Chardonnay DOC, Serbato, har en lys, stråfarve med gyldne reflekser og en elegant frugtfyldt bouquet. Smagen er tør, dejlig forfriskende med liflig frugt i den lange eftersmag.

Servering: Lækker hvidvin til fisk, lyse kødretter, fjerkræ. italienske "hapsere", salater, milde oste og som aperitif eller hygge. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Glimrende hvidvin med et charmerende billede af druen Chardonnay. Den er blød med god, frisk frugt, en lille sødme og tilpas syre." (Uge 10 / 2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Sirlig og forfinet italiensk Chardonnay med smør og markchampignon i næsen og sprød mund med markant syre og forfriskende noter af lime, æble og ananas. Oplagt madvin." (15-02-2016)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Frisk og læskende hvidvin, tør, med god frugt, tilpas syre og lang eftersmag. Fin til alle lettere retter." (Uge 27 / 2014)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Fin norditaliensk Chardonnay i moderne fortolkning med vægten lagt på frugten. En frisk vin med fin syre, hø i næsen og toner af lime og kvæde i munden." (12-08-2013)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "En let og meget frisk hvidvin med en harmonisk druesmag - tilpas syre, tilpas alkohol. Fin til alt godt fra havet eller som terrassevin." (Uge 37 / 2012)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 17 / 2011)

Land: Italien
Område: Langhe (Piemonte)
Årgang: 2015 
Drue: Chardonnay
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler