Niepoort, White Port

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
En Portvin af ekstraordinær høj kvalitet. Denne hvide Port viser hvor seriøst Niepoort tager alle aspekter af Portvinens univers. Håndplukkede druer fra mere end 60 år gamle vinstokke danner rygraden i denne perle.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En Portvin af ekstraordinær høj kvalitet. Denne hvide Port viser hvor seriøst Niepoort tager alle aspekter af Portvinens univers. Håndplukkede druer fra mere end 60 år gamle vinstokke danner rygraden i denne perle.

Området og Producenten: Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz.

Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.

Vinen: White Port fremstilles af Côdega, Rabigato, Viosinho, Arinto Gouveio og andre lokale druesorter. Druerne er plantet på skråningerne i Douro dalen og høstes i hånden september og oktober. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 60 år gamle.Druerne trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar).

Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Denne hvide port lagres i op til 4 år på små egetræsfade. Her gennemgår den en naturlig oxidering der er med til at øge kompleksiteten i smagen.

I Glasset: White Port er fortryllende flot ravfarvet i glasset med en kompleks duft af abrikoser, appelsiner og toastet karakter fra fadet. Smagen er blød, med en present sødme der holdes flot på plads af frugtintensiteten. Frugten understreges af de oxidative noter i form af toast og tørret frugt.

Servering: Denne hvide Portvin vil være en perfekt ledsager til de mest krævende desserter, den spiller godt sammen med alt fra nødder, frugt og kraftfulde oste. Server ved 8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvide portvin smager rigtig godt - lidt i retning af de franske vin doux naturels. Den markante sødme er fint afbalanceret af tilpas syre." (Uge 42 / 2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Hvid port er lidt undervurderet, og de nysgerige kan begynde her! Smuk gylden farve med duft af abrikos, figen og krydderier. Smagen er varm med en krydret frugt, hvor abrikos, figner, dadler og et let oxideret indtryk giver vinen kompleksitet og dæmper frugten. Spicy alkohol og eftersmag, der varer ved længe og varmer munden..." (09-12-2013)

Penge & Privatøkonomi - Vurderet til at koste 155,00 kr. (september 2011)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: 3-4 år
Type: White
Druer: Côdega, Rabigato, Viosinho, Arinto Gouveio m.fl.
Indhold: Portvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler