Niepoort, Dry White Port

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
Frisk og balanceret hvid portvin med mindre restsukker end man ellers oplever i portvin. Her er et væld af nødder og tørret frugt i en lang balanceret smag.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Frisk og balanceret hvid portvin med mindre restsukker end man ellers oplever i portvin. Her er et væld af nødder og tørret frugt i en lang balanceret smag.

Området og Producenten: Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste overtog Eduard Dirk Niepoort i 2005 firmaet, da hans far gik på pension. For at bevare ånden og stilen i vinen har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz.

Dirk vil gerne beholde stilen i huset og samtidig forbedre tingene. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske portvine, som er af høj kvalitet, kan føres tilbage til 1842, hvor firmaet blev grundlagt, og det er netop de gamle traditioner Dirk gerne vil beholde samtidig med, at han ønsker at udvikle produkterne.

Niepoort får sine druer fra sine egne vingårde samt fra en række små vinbønder i Douro-dalen. Her vokser vinstokkene på terrasse-anlagte bjergsider, hvor jorden primært består af skifer, og klimaet er præget af lange varme somre, sparsomt nedbør og en kølig vind fra havet, der er med til at holde druerne kølige til op af formiddagen. Alt sammen faktorer der er med til at sikre perfekt modne druer med masser af intensitet og typicitet.

Vinen: De hvide druer til denne tørre hvide portvin høstes manuelt i slutningen af september og i starten af oktober. Ved høsten er druerne fuldmodne og af særdeles høj kvalitet. Vinstokkene, hvorfra druerne er høstet, har en gennemsnitsalder på 30 år. Vinifikationen er traditionel for hvid portvin. De hvide druer gennemgår en lang maceration (udblødning med druekvaset), hvorunder dele af druerne trædes i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Når mosten i gæringsprocessen har opnået en del alkohol (ca. 4%) men stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus, og gæringen bringes til ophør.

Dette skaber en portvin med en alkoholstyrke på ca. 20% og en vin med et relativt højt indhold af restsukker. I dette tilfælde er restsukkerniveauet dog markant lavere, end man ser i andre portvine. Herefter bringes vinen til Niepoorts lagerhuse i Vila Nova de Gaia ved Douro floden, hvor vinen lagres i 3-4 år på små gamle egetræsfade.

I Glasset: Niepoort Dry White er gylden i glasset med smukke brunlige strøg. Op af glasset strømmer noter af hasselnødder, mandler og tørret frugt. En koncentreret og indbydende bouquet. I munden opleves Niepoort Dry White fyldig og flot balanceret. I smagen er de samme noter som i duften, suppleret af en frisk koncentreret eftersmag, hvor vinens alkohol får lov at supplere og giver en unik varme til smagen. Niepoort Dry Whites intensitet og charme kan i høj grad tilskrives den relativt lange lagring for en hvid portvin.

Servering: Niepoort Dry White er en fantastisk drik afkølet til mange lejligheder, fx en fræk aperitif/velkomst, og den gør sig især godt som longdrink med is, tonic og et twist af citron/lime. Server ved 6-10°C

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Der er langt imellem, at vi smager en hvid portvin - desværre tænker man, når man smager denne skønne portvin. Den dufter som den smager af tørrede grønne druer med et strejf af appelsinskal og eg. Eftersmagen har en fin og delikat sødme." (uge 31 / 2014)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: 3-4 år
Type: White
Druer: Côdega, Rabigato, Viosinho, Arinto Gouveio m.fl.
Indhold: Portvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler