I Feudi di Romans, Cabernet Franc, Friuli

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
  • Køb 2 eller flere til 120,00
    ( 96,00 )
    pr stk.
I Feudi di Romans Cabernet Franc er en fyldig vin med en intens duft af krydderier. Den er flot mørkerød og absolut et nærmere bekendtskab værd.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

I Feudi di Romans Cabernet Franc er en fyldig vin med en intens duft af krydderier. Den er flot mørkerød og absolut et nærmere bekendtskab værd.

Området og Producenten: Friuli, som er den region I Feudi di Romans ligger i, er en meget bjergrig region, og jorden er derfor meget stenet. Stenet jord giver robuste vinstokke, som resulterer i druer af meget høj kvalitet. På trods af at vindruer er Friulis vigtigste landbrugsafgrøde, udgør vinene herfra kun en meget lille andel af Italiens samlede vinproduktion. Vinene, der produceres i Friuli, er af meget høj kvalitet og sammenlignes ofte kvalitetsmæssigt med vine fra Piemonte og Toscana.

I Feudi di Romans er et familieejet foretagende, som startede i 1991 med, at familien Lorenzon købte en vinmark på 15 hektar i regionen Romans d’Isonzo.  I dag har I Feudi di Romans 120 hektar vinmarker og regnes for en af de bedste vinproducenter i Friuli Venezia Giulia. Deres succes har gjort det nødvendigt at udvide og bygge til løbende, og sønnen Enzo Lorenzon har udviklet og designet et solcelledrevet anlæg på 700m2, som producerer strøm svarende til 20 huses forbrug.

Vinen: I Feudi di Romans Cabernet Franc er lavet 100% på Cabernet Franc-druer. Druerne håndplukkes efter den 20. september. Umiddelbart efter druerne er høstet, afstilkes og presses de let og hældes på rustfrie ståltanke. Tre gange om dagen pumpes druemosten manuelt over druekvaset, så der opnås en totalt ensartet masse.

Gæringstemperaturen kontrolleres ikke men holdes alligevel omkring 28ºC, eftersom der trækkes mest saft og kraft ud af druerne ved netop 28ºC. Efter 10 dage filtreres mosten, og vinen lagres på rustfrie ståltanke inden den tappes på flasker.

I Glasset:
I Feudi di Romans Cabernet Franc har en intens rød farve med blåligt skær. I glasset mødes man af en fyldig duft med intense noter af krydderurter. Smagen er tør, fyldig og med tydelige tanniner. En kraftig vin der er yderst velsmagende.

Servering: Vinen går rigtig godt til grillet eller stegt rødt kød og kan også bruges til vildt og lagrede oste. Server ved 16-18ºC.

Pressen: Årgang 2013

VinAvisen - 5 stjerner - "En ganske dejlig rødvin, ret let, men alligevel med fylde, charmerende og blød, men også med et lille bid i slutningen, der er fint til mad. I smagen noter af peber." (uge 42, 2015)

Land: Italien
Område: Friuli 
Årgang: 2013
Drue: Cabernet Franc
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler