Borgo dei Vassalli, Friuli Cabernet

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
En frugtrig vin med rigtig god smag som er meget alsidig, da den kan bruges både som aperitif men også til stort set al slags mad.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En frugtrig vin med rigtig god smag som er meget alsidig, da den kan bruges både som aperitif men også til stort set al slags mad.

Området og Producenten: Friuli, som er den region I Feudi di Romans ligger i, er en meget bjergrig region, og jorden er derfor meget stenet. Stenet jord giver robuste vinstokke, som resulterer i druer af meget høj kvalitet. På trods af at vindruer er Friulis vigtigste landbrugsafgrøde, udgør vinene herfra kun en meget lille andel af Italiens samlede vinproduktion. Vinene, der produceres i Friuli, er af meget høj kvalitet og sammenlignes ofte kvalitetsmæssigt med vine fra Piemonte og Toscana.

I Feudi di Romans er et familieejet foretagende, som startede i 1991 med at familien Lorenzon købte en vinmark på 15 hektar i regionen Romans d’Isonzo.  I dag har I Feudi di Romans 120 hektar vinmarker og regnes for en af de bedste vinproducenter i Friuli Venezia Giulia. Deres succes har gjort det nødvendigt at udvide og bygge til løbende, og sønnen Enzo Lorenzon har udviklet og designet et solcelledrevet anlæg på 700m2, som producerer strøm svarende til 20 huses forbrug.

Vinen: Druerne til Borgo dei Vassalli Cabernet høstes efter den 20. september, når druerne er modnet perfekt. Umiddelbart efter høsten afstilkes druerne og hældes på rustfrie ståltanke. Tre gange om dagen vendes druemassen, så den bliver blandet fuldstændig.

Gæringstemperaturen kontrolleres ikke men holdes alligevel omkring 28ºC, eftersom der trækkes mest saft og kraft ud af druerne ved netop 28ºC. Efter 10 dage filtreres mosten, og vinen hældes atter på rustfrie ståltanke, hvor den lagres tre til fire måneder.

I Glasset: Farven er flot lys rød. Fra glasset strømmer en let krydret duft med noter af solbær og brombær. Vinen er tør med en let fylde og en meget behagelig eftersmag.

Servering: Vinen er ideel til små kolde lette anretninger og modne oste. Desuden passer den til lyst grillet kød. Server v/12-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014
Winelab.dk - "Krydret duft af grønne urter, mørke bær og friskkværnet sort peber...fin smag af syrlige brombær og solbær. Frisk syre og lette tanniner. En ukompliceret og forfriskende rødvin, der kan begå sig godt i det lettere køkken." (09-03-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin stammer fra appellationen Friuli Isonzo i Italiens nordøstligste region, Friuli-Venezia Giulia - der ellers er bedst kendt for sine glimrende hvidvine. Men rødvin kan de også lave, og det er en frisk, mild og saftig vin, der i stilen næsten kunne minde om en Pinot Noir. Det er i hvert fald ikke Cabernet Sauvignon, som man er vant til - men en meget forfriskende og elegant udgave af druen." (Uge 32 / 2015)

Land: Italien
Område: Friuli 
Årgang: 2014
Drue: Cabernet
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler