Crémant de Bourgogne Brut, Labouré Gontard

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering

En fremragende mousserende vin fra Bourgogne distriktet. Fremstillet på samme druer og samme metode som Champagne, blot i et andet distrikt.

Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En fremragende mousserende vin fra Bourgogne distriktet. Fremstillet på samme druer og samme metode som Champagne, blot i et andet distrikt.

Området og Producenten: Bourgogne-distriktet bugter sig langs den gyldne skråning, kaldet Cote d'Or. Her ligger vinmarkerne på en gruset jordbund, med god eksponering mod solen. Området dækker næsten 30.000 ha med vinmarker. Af den samlede produktion i området er ca. 6% mousserende vin med betegnelsen Cremant. Der har været produceret mousserende vin i Bourgogne siden 1830, men især siden 1975 er kvaliteten steget betydeligt, da reglerne for appellationen blev fastlagt.

Labouré Gontard er fremstillet af en af områdets gode negotianter, der opkøber druer og fremstiller denne cremant efter den traditionelle forskrift.

Vinen: Denne Brut Cremant de Bourgogne er fremstillet af Chardonnay og Pinot Noir. Efter høsten gæres vinen i temperaturstyrede ståltanke, inden aftapningen på flaske. Vinen ligger i minimum 9 måneder inden den endelige degorgering, hvor vinen klargøres til afsendelse fra huset.

I Glasset: Brut Cremant fremstår gylden i glasset med fine duftnoter af grønne æbler, citrus og græs. Smagen er medium fyldig og domineret af en frisk mousse. Her er igen friske grønne noter og en mild eftersmag.

Servering: Dette er en fremragende aperitif/velkomst og en god ledsager til fisk, lyst kød og milde ost. Server ved 8-10 grader.

Pressen:
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Blød og behaglig, men samtidig kødfuld Cremant, med intens aromatisk næse med dominans af grønne æbler, sprød mund med toner af kvæde, pærer og nødder og en snert af toast i den lange eftersmag." (29-02-2016)

Smag og Behag - 5 stjerner - "I munden er der lidt florale noter med lime, abrikos og friske hasselnødder. Det er en rigtig fin crémant med rigeligt fedme til at kunne matche fede skaldyr som hummer." (januar nr. - 2014)

AOV.dk - 6 stjerner - "Brødkrumme, mineralsk. Nektariner og stenfrugter. Behagelig mousse. Tør, fyldig og sprød. Velegnet til mad." (december 2013)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "...Farven er gylden, i næsen fornemmes duft som af grønne æbler, nyslået græs og citrusfrugt..." (18-12-2013)

Land: Frankrig
Område: Bourgogne 
Årgang: U/Å 
Druer: Chardonnay og Pinot Noir 
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler