Vin Santo Sommavite, Castellani

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
Dette er en klassisk Vini Meditazione, en vin der nydes i stille stunder, gerne med en sprød mandelkage til at dyppe i den. Vin santo fremstilles af tørrede druer, der derved får højere sukkerindhold.
Vægt: 0.750
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Dette er en klassisk Vini Meditazione, en vin der nydes i stille stunder, gerne med en sprød mandelkage til at dyppe i den. Vin santo fremstilles af tørrede druer, der derved får højere sukkerindhold.

Vinen: Vin Santo - Hellig Vin - er produceret på druesorterne: Trebbiano 80% og Malvasia 20%. Når de fuldmodne druer er høstet, udvælges de bedste klaser til tørring. Klaserne lægges til tørring på hylder på godt ventilerede lofter for at undgå råd og svamp i druerne. Klaserne ligger til tørring fra 3 4 måneder, indtil de har opnået en passende koncentration af sukker.

Efterfølgende afstilkes druerne og presses, skallerne bliver i den gærende most for at opnå den enestående fylde i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i mere end 1 år på Caratelli, små egetræsfade der varierer i størrelsen fra 50 200 liter, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Vin Santo har en smuk ravgylden farve, smagen er krydret med behagelig slank sødme og toner af blød karamel og nødder flot balanceret, uden at være for sød.

Servering: Dejlig Vin Santo til mange slags hors d´oeuvres, til desserter, og især nødder og kager med mandler (cantuccini) eller bare som "hygge" efter middagen. Server v/6-10¤C

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 36 / 2013) "Vellavet og ganske interessant dessertvin, gylden i glasset og sød i munden. Men ikke SÅ sød. Dertil fint krydderi og et lille bittert bid. Fx til lagkager godt med flødeskum".

Land: Italien
Område: Toscana 
Årgang: U/Å 
Drue: Trebbiano 80% og Malvasia 20%
Indhold: Hedvin
Størrelse: 50.00 cl
Alkohol (%): 16.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler