Tokaj Aszu, 5 puttonyos, Château Imperial

229,75  m/Moms
( 183,80  u/Moms )
ekskl. levering
Tokaj-Hegyalja ligger i det nordøstlige Ungarn. Regionen omfatter 28 landsbyer, hvoraf den ene, Tokaj, har lagt navn til både vin og distrikt.
Vægt: 1.000
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Tokaj-Hegyalja ligger i det nordøstlige Ungarn. Regionen omfatter 28 landsbyer, hvoraf den ene, Tokaj, har lagt navn til både vin og distrikt.

Området og Producenten: Området ligger på udløbere af Zemplén-bjergene, som påvirker klimaet med et langt, varmt efterår med fugtige nætter, der i forbindelse med floderne skaber mulighed for udviklingen af Botrytiserede druer, ædel råddenskab. Ædel råddenskab hedder på ungarsk aszú. Domaine Impérial Hétszölö ligger på et syd- sydøstvendt plateau, der dækker et aral på 47 ha, hvor jorden i overfladen består af ler, som hviler på en hård vulkansk undergrund.

Vinen: Tokaj Aszú er produceret på følgende druesorter: 65 % Furmint og 33 % Harslevelü og 2 % Muscat. Aszú har i århundreder været kendt som kongen af Tokaj. Tokajs enestående klima med støvregn og morgentåge i september efterfulgt af en solrig oktober, skaber mulighed for ædel råddenskab eller botrytis.

Det skal understreges, at det ikke er hvert år, man høster botrytiserede druer. Aszú-druerne høstes manuelt én drue ad gangen. Druerne knuses og tilføres en basisvin for at give vinen sødme og aroma. Den tilførte mængde af aszú-vin udregnes i puttonyos, hvor en puttonyos udgør 30 kg druer. Vinen lægges på 136 liters fade og lagrer i minimum 3 år før aftapningen på flaske.

I Glasset: Château Imperial Aszú 5 Puttonyos har en flot gylden farve med ravfarvede skær. Bouqueten er rigt sammensat med megen frugt. Smagen er fint afbalanceret mellem frugt og syre med dejlig sødmefyldt moden frugt.

Servering: Denne Tokaj er en fantastisk ledsager til diverse delikatesser og desserter. Server ved 6-8°C.

Land: Ungarn
Område: Tokaj
Årgang: 2001   
Drue: 65 % Furmint, 33 % Harslevelü og 2 % Muscat
Indhold: Dessertvin 
Størrelse: 50.00 cl 
Alkohol (%): 11.00 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler