Tarapaca, Late Harvest

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
Gylden essens til desserter eller afslutning på et perfekt måltid. Flot alternativ til Sauternes.
Vægt: 0.750
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Gylden essens til desserter eller afslutning på et perfekt måltid. Flot alternativ til Sauternes.

Området og Producenten: Druerne til Late Harvest (sen høst) kommer fra nogle af Viña Tarapaca’s fornemste parceller i Isla de Maipo i ”hjertet” af Maipo Valley, syd for hovedstaden Santiago de Chile, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder. Jordbunden i regionen består af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omliggende bjerge.

Vinen: Late Harvest er fremstillet på følgende druesorter: Sauvignon Blanc og Gewürztraminer. Sauvignon Blanc er en af Frankrigs udbredte druesorter, hvor den især kendes fra Bordeaux og Loire. Gewürztraminer er en ædel druesort i Alsace. Druerne til ”Late Harvest” er plukket manuelt i maj, hvor det naturlige sukkerindhold er over 300 g pr. liter most. Mosten er særlig intens, rig på smags- og aromastoffer.

Vinificationen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur. Størstedelen af mosten gæres på rustfri ståltanke, mens 12,7% gæres på 2. gangs 225 liters franske egetræsfade. På grund af sukkerindholdet og den lave temperatur arbejder gærcellerne langsomt, mens alle smags- og aromastoffer bevares til den færdige vin. Gæringen standser, når vinen har nået den ønskede alkoholstyrke og restsukker. Vinen stabiliseres let, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Stor fed duft med honning og lidt krydderi, smagen er rigt varieret, har en fin balance mellem syre og sødme og en lang intens eftersmag.
 
Servering: Lækker dessertvin til fx foie gras, kager, desserter, blåskimmelost eller ”råhygge” efter middagen. Server v/6-10°C.

Pressen:
Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 24 / 2013)
FINANSBUREAUET - 5 stjerner (27-05-2013)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Indtagende sød vin på senthøstede druer - Sauvignon Blanc (60%) og Gewurztraminer. Vinen er blød, elegant og i fin balance. Den er ikke sliksød, men superlækker." (Uge 25 / 2012)

Årgang 2009
Politiken - 5 vinglas (05-06-2010)
aov.dk - "Ugens vinder"(guld)

Årgang 2003
BT - Sølvmedalje

Land: Chile
Område: Maipo Valley
Årgang: 2014  
Druer: Sauvignon Blanc, Gewürztraminer
Indhold: Dessert vin
Størrelse: 50.00 cl
Alkohol (%): 13.00
Restsukker: 90 gr/l

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler