Pedro Ximénez, Alvear, Solera 1927

149,75  m/Moms
( 119,80  u/Moms )
ekskl. levering
Ren "livseliksir". Denne søde Pedro Ximénes er helt i klasse med det bedste der produceres i verden, og er bl.a. tildelt hele 96 point af Robert Parker. En fantastisk dessertvin.
Vægt: 0.750
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Denne søde vin er helt i klasse med det bedste, der produceres i verden. Pedro Ximenes er druens navn, og her finder vi den i den sødeste udgave, som kan fremstilles. Alligevel i sublim balance pga. den koncentrerede smag. Hvis en vin fortjener at blive serveret alene…

Området og Producenten: Producenten Alvear er beliggende i Montilles-Moriles distriktet i det sydlige Spanien. Alvear er et familiefirma, der i dag drives af ottende generation. Alle generationer har bidraget med deres tids fornemmeste teknikker og i dag høster man frugten af mange års flot arbejde. Vi befinder os i Andalusien, en region, der er stolte over både deres tyre, heste og landbrugsprodukter. Begrebet Tapas stammer fra netop dette område og var oprindeligt blot en skive tørret skinke, der lå ovenpå vinglasset for at holde på den fortryllende bouquet fra vinen. Nu er Tapas udviklet til perfektion med utallige varianter.

Klimaet er præget af en overgang fra middelhavsklima til fastlandsklima med korte kolde vintre og lange meget varme somre. Et perfekt klima til udvikling af Pedro Ximenes druen. Vinen i området er traditionelt blevet fremstillet som Sherry, dog med den undtagelse, at lagringen er foregået i lerkrukker frem for træfade. Stilen i vinen minder dog stadig meget om Sherry.

Vinen: Er fremstillet på den bedste drue i området; Pedro Ximenes. Druerne høstes ved en høj grad af modenhed, hvorefter de placeres på måtter i solen for at tørre ind til rosiner. Denne tørring giver et meget højt sukkerindhold i forhold til væske, - derfor den højere alkoholstyrke og sødmegrad. Efter den nænsomme presning tilføres mosten en mængde alkohol for at stoppe gæringen og bibeholde sødmen i vinen.

Herefter overføres vinen til det såkaldte Solera-systemet, som er et specielt men egentlig meget simpelt modningssystem; flere rækker af fade placeres ovenpå hinanden. Der er gennemløb mellem de enkelte rækker af fade. Vinen fyldes på de øverste fade, medens den tappes fra det nederste fad. På denne måde er der altid en smule af den ældste årgang i den endelige aftapning (i stil med surbrødsdej, som vi kender det i Norden). Alvear Solera 1927 er således startet i 1927 og vinen indeholder derfor en lille del Pedro Ximenes fra 1927. Dette skaber en høj grad af stabilitet og kompleksitet i vinen.

I Glasset: Når vinen hældes i glasset, ser man den smukkeste dybe mahognifarve og fornemmer den intense duft af svesker og chokolade. Smagen er super intens med en tæt frugt og lang dyb smag. Vinen er meget sød men i flot balance og med ubeskrivelig lang eftersmag.

Servering: Denne sublime eliksir anbefales til mørk chokolade, frugt, nødder og mandler, samt meditation i sin mest rendyrkede form! Server v/6-8 grader.

Pressen skrev bl.a.: Denne vin er tildelt hele 96 point af Robert Parker, dette tildeles kun vine i den absolutte topklasse, og kun meget sjældent kan disse anskaffes til så fornuftig en pris.

Robert Parker (#159, juni2005) ”boasts a dark amber color as well as an extraordinary nose of creme brulee, liquefied nuts, marmalade, and maple syrup. Huge and viscous, yet neither cloyingly sweet nor heavy, it is a profound effort priced unbelievably low.”

Ekstra Bladet - 5 stjerner: "Rigtig lækker vin God smag af abrikos, honning og en yderst velbalanceret vin med den perfekte syre. Passer især til desserter med frugt..." (03-11-2011)

Ekstra Bladet - 6 stjerner / "BEDSTE VIN": "Blommer og svesker pakket sammen med en sødme og syre som næsten ikke findes bedre. Dette er en af de bedste dessertvine smagt længe og en fortjent vinder..." (08-11-2010)

VinAvisen - 5 stjerner: "Denne vidunderlige søde dessertvin har en kompleks, afrundet og lækker smag med masser af sødme, men også en god syre..." (Uge 46 / 2010)

Land: Spanien
Område: Montilla-Moriles (Andalusien)
Årgang: Solera 1927
Druer: Pedro Ximénez  
Indhold: "Sherry" 
Størrelse: 37.50 cl 
Alkohol (%): 16.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler