Pedro Ximénez, Alvear, Conde de la Cortina

119,75  m/Moms
(95,80  u/Moms )
ekskl. levering
En meget sød vin med en enestående balance. Her er super koncentration af dadler, rosiner og varm moden frugt. En oplevelse i glasset.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
En meget sød vin med en enestående balance. Her er super koncentration af dadler, rosiner og varm moden frugt. En oplevelse i glasset.

Området og Producenten: Producenten Alvear er beliggende i Montilles-Moriles distriktet i det sydlige Spanien. Alvear er et familiefirma, der i dag drives af ottende generation. Alle generationer har bidraget med deres tids fornemmeste teknikker og i dag høster man frugten af mange års flot arbejde. Vi befinder os i Andalusien, en region, der er stolte over både deres tyre, heste og landbrugsprodukter.
 
Begrebet Tapas stammer fra netop dette område og var oprindeligt blot en skive tørret skinke, der lå ovenpå vinglasset for at holde på den fortryllende bouquet fra vinen. Nu et Tapas udviklet til perfektion med utallige varianter. Klimaet er præget af en overgang fra middelhavsklima til fastlandsklima med korte kolde vintre og lange meget varme somre. Et perfekt klima til udvikling af Pedro Ximenes druen. Vinen i området er traditionelt blevet fremstillet som Sherry, dog med den undtagelse, at lagringen er foregået i lerkrukker frem for træfade. Stilen i vinen minder dog stadig meget om Sherry, sød Sherry.

Vinen: Vinen er fremstillet på den bedste drue i området Pedro Ximenes. Druerne høstes ved en høj grad af modenhed, hvorefter de placeres på måtter i solen for at tørre ind til rosiner. Denne tørring giver et meget højt sukkerindhold i forhold til væske, - derfor den højere alkoholstyrke og sødmegrad. Efter den nænsomme presning tilføres mosten en mængde alkohol for at stoppe gæringen og bibeholde sødmen i vinen. Efter denne proces lagres vinen i en længere periode på træfade, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Sort som olie med tunge gardiner i glasset. Duften er flot udviklet med noter af rosiner, dadler og modne blommer. I munden er vinen meget fyldig, med en stor sødme. Balancen i vinen holdes oppe af en flot frugtsyre og stor frugtintensitet. En oplevelse hver gang den smages.

Servering: En lækker ledsager til voldsomt søde desserter, men også lækker hvis den fx hældes over vanilleis. Server ved 6-8 grader.
 
Pressen:
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Intensiv sødmefuld spansk dessertvin, som kan matches op imod selv de sødeste desserter. Intensiv næse med toner af henkogt frugt, og fyldig mund med toner af rosiner, blommer, kaffe og mælkechokolade." (04-11-2013)


Dagens.dk - 5 stjerner (04-11-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Elegant sød vin - og en meget spændende og lækker vin. En vin fuld af figner, lyse rosiner, tørrede frugter..." (Uge 47 / 2012)

Land: Spanien
Område: Montilla-Moriles (Andalusien)
Årgang: U/Å
Druer: Pedro Ximénez  
Indhold: "Sherry" 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler