Eiswein Riesling, Grand Cuvée, Andert Josef

159,75  m/Moms
( 127,80  u/Moms )
ekskl. levering
Verdensklasse til uhørt lav pris. "Den umulige vin", hvor druerne skal være sunde, af høj kvalitet og hænge indtil frosten når ned på minus 8 grader celcius. Når det lykkes, så spiller englene den sang du finder her i flasken.
Vægt: 0.750
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Verdensklasse til uhørt lav pris. "Den umulige vin", hvor druerne skal være sunde, af høj kvalitet og hænge indtil frosten når ned på minus 8 grader celcius. Når det lykkes, så spiller englene den sang du finder her i flasken.

Området og Producenten: Andert Josef er beliggende i det østlige Østrig i området Neusidlersee. See betyder sø på tysk og netop nærheden til denne store sø spiller en markant rolle i dette område. Dels holder de store vandmængder på varmen, så vækstsæsonen forlænges og der dermed er mulighed for at arbejde med kraftfulde rødvinsdruer. Dels skaber den et ideelt klima for at udvikle botrytis på visse druer og dermed fremstille ædelsøde vine i absolut bedste kvalitet. Andert Josef er en meget talentfuld vinmager der ønsker at fremstille gode vine med markant druekarakter og renhed i smagen.

Næsten alle Østrigs vindistrikter ligger i den østlige del af landet og grænser op til Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Slovenien. Vindistriktet Neusiedler See ligger østligst i Burgenland, hvor det dækker et areal på 11.000 ha mellem den ungarske grænse og Neusiedler Søen. Området ligger på en slette med mange vandhuller og småsøer, der sammen med Neusiedler Søen påvirker mesoklimaet.

Den lavvandede sø er omgivet af sandet og leret marskland. Søen er på de dybeste steder ikke mere end 2 m, derfor opvarmes den i løbet af sommeren til 30¤C og luftfugtigheden er høj. Om efteråret fremmer det svampen Botrytis Cinerea, der skaber ædel råddenskab i druerne, som tørrer ud og koncentrerer sukker, smags- og aromastoffer.

Vinen: I Østrig skal druerne til fremstillingen af Eiswein være angrebet af Botrytis og temperaturen minimum -7 grader på høsttidspunktet. Temperaturen for 2009 Eiswein Riesling lå på -8 grader og mostvægten udgjorde 170 grader Öchsle. Riesling er Rhinlandets "store" hvidvinsdrue, som står bag de ædle hvidvine fra Alsace og de tyske vindistrikter.

Druerne bringes straks til presning, mens de stadig er frosne. Ved fremstillingen af Eiswein er udbyttet af mosten blot 20% i forhold til normalt høstudbytte. Vinificationen finder sted på rustfri ståltanke. Når gæringen er forbi, lagres vinen på rustfri ståltanke, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Smuk strågul farve med intens bouquet af søde ferskner, appelsiner, tørrede druer, honning og blomster. Smagen er super koncentreret med høj og intens sødme. Frugtsyren er hele essensen og den skaber den unikke balance i denne eiswein. Eksstremt vedholdende eftersmag.

Servering: Fremragende Eiswein til foie gras, desserter, tærter, frugt og bløde cremede ostetyper (fx blåskimmel). Server v/6-8°C.

Pressen:
Årgang 2009
Vinbladet - 91 point - "Frisk intens honningnæse med elegant tropefrugt og god floralitet. Overdådig, sødmefuld, super-koncentreret og flot struktureret rig frugt med vellykket syrebalance. Veldimensioneret og med friskheden i fokus." (dec.-feb. nr. 2014/2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Sødmefuld og indbydende Eiswein med frisk syre til at matche den delikate honning og rosinsødme, som fortsætter hele vejen igennem den lange eftersmag. Fin repræsentant for de sjældne og delikate Eiswein." (29-07-2013)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (01-08-2013)

Årgang 2001
Vinmagasinet - 6 vinglas / "TESTVINDER" - "Dejlig næse af mineralsk riesling med undertoner af let honning og lyse rosiner. Virkelig flot. Dejlig balance mellem frugt, syre og mineraler. I munden forsvinder vinen helt i et par sekunder, men kommer så tilbage med fornyet syre ogfrugt. Pragtfuldt....smagen er honningpræget med rigtig flotte lyse rosiner. Virkelig lækker."

Land: Østrig
Område: Neusiedler See (Burgenland)
Årgang: 2009 
Drue: Riesling
Indhold: Dessertvin
Størrelse: 37.50 cl
Alkohol (%): 10.50
Restsukker: 170 g/l

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler