Carmes de Rieussec, Sauternes, Rothschild Lafite

339,75  m/Moms
( 271,80  u/Moms )
ekskl. levering
Flydende nektar er et udtryk der ofte bruges om disse perler fra det sydlige Bordeaux. Château Rieussec er i den absolutte i top når vi taler producenter. Her 2. vinen Carmes de Reiussec - et superkøb til prisen!
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Flydende nektar er et udtryk der ofte bruges om disse perler fra det sydlige Bordeaux. Château Rieussec er i den absolutte  i top når vi taler producenter. Ét af de bedste slotte, med den bedst mulige beliggenhed i kommunen Fargues i Sauternes distriktet. Her 2. vinen Carmes de Reiussec - et superkøb til prisen!

Området og Producenten: Sauternes ligger ca. 50 km syd for Bordeaux by. Det helt specielle her i Sauternes distriktet er det mikroklima som kræves for at udvikle Botrytis Cinera, den ædle råddenskab. Det er nødvendigt at druerne bliver kølet ned om natten og at der er tåge om formiddagen. Denne tåge sætter sig på druerne og tillader udviklingen af den ædle råddenskab. Tågen i Sauternes opstår fordi de to floder Garonne og Cirons løber sammen lige her. Den ene flod er varm og den anden kold, det udvikler tågen.

Produktionen af Sauternes er meget kompliceret og stiller store krav til producenten. Når druerne modnes, angribes de af svampen Botrytis Cinera, som skaber ædel råddenskab, der udtørrer druerne og koncentrerer deres sukkerindhold til den rene nektar. Druerne høstes manuelt ad flere omgange og udbyttet er lavt. Det er ikke i alle årgange at denne proces kan lykkes til fulde.

Historie: I det attende århundrede blev Château Rieussec ejet af Carmes munkene, det er dem der lægger navn til denne pragtfulde 2.vin. Slottet blev solgt til privat ejendom i 1790 og i 1855 ved den store Bordeaux klassifikation blev slottet ejet af familien Mayne. Her blev Château Rieussec klassificeret som 1er Grand Cru Classé 1855. Denne klassifikation har slottet levet flot op til siden. Dom. Barons de Rothschild (Lafite) købte Château Rieussec i 1984 og har siden investeret kraftigt i både marker og produktion.

Vinen: Slottet har i dag 90 hektar der er beplantet med 90% Semillon, 3% Muscadelle og 7% Sauvignon. Druerne til denne vin er høstet over 27 dage fra slutningen af september, til denne vin er kun anvendt Semillon. Alle druer er høstet enkeltvis, for først at komme til vineriet når de er angrebet af Botrytis. 50% af mosten blev gæret i egetræsfade og 50%i ståltank. Efter gæring blev vinen lagret i franske egetræsfade, heraf 50% nye. Aftapningen skete i februar 2006 efter 16 måneder på fad. Resultatet er flydende nektar i den bedste klasse med et restsukkerindhold på 109 gr./ltr.

I Glasset: Carmes de Rieussec er funklende klar i glasset med en svag orange kant. Flot duft af mandler, tørrede frugter og akacie blomster. Smagen er livlig og frisk med intense noter af figner og frisk abrikos. En flot balance med sødme og syre giver en vin der strutter af kvalitet.

Servering: Sublim Sauternes til Foie Gras, desserter, chokoladekage, frisk frugt, bløde cremede ostetyper eller "meditation". Server v/6-8¤C

Pressen:
Årgang 2007
Ekstra Bladet - 90 point - "Château Rieussec er et af de allerbedste huse i Sauterne og dette er deres anden vin. En duft af pære og smag af akaciehonning, abrikosog syltet ingefær. En elegant Sauterne med en flot syre."

Land: Frankrig
Område: Sauternes (Bordeaux)
Årgang: 2008   
Drue: Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle
Indhold: Dessertvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50 
Restsukker: 109 gr./ltr

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler