Banyuls, Croix Milhas

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
En af de specielle vine der dyrkes på grænsen af det mulige. I det sidste hjørne af Frankrig, inden Pyrenæerne, ligger denne bugt, hvor vinstokkene klynger sig til terrasserne af skiffer.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En af de specielle vine der dyrkes på grænsen af det mulige. I det sidste hjørne af Frankrig, inden Pyrenæerne, ligger denne bugt, hvor vinstokkene klynger sig til terrasserne af skiffer.

Området og Producenten: Roussillon regionen lægger rygrad til mere end 80% af al Vin doux Natural i Frankrig. Det er vine fremstillet ved at stoppe gæringen ved tilsætning af alkohol, som vi også kender det fra Portvin. Området har 4 berømte appellationer for disse søde vine. Croix Milhas leverer vine i god og typisk stil fra disse områder. Der bruges en bred vifte af druer i området, og det skaber vine med stor mangfoldighed i smagsindtrykkene.

Banyuls ligger ud til Middelhavet lige nord for den fransk-spanske grænse. Her på Pyrenæernes nederste terrasser står vinstokkene plantet i skiffer, og nyder den kølige påvirkning fra Middelhavets vinde. Vinene skal fremstilles på minimum 50% Grenache Noir, og andre lokale druer må udgøre resten af blandingen. Dette er fantastiske vine til at nyde i en stille stund eller i godt selskab.

Vinen: Banyuls fra Croix-Milhas er fremstillet på Grenache Noir og Grenache Gris. Efter afstilkning gæres vinene i 14 dage med daglig overpumpning af mosten for maksimal udtrækning af farve og smagskomponenter. Vinen lagres derefter traditionelt i store egetræsfade i 4 år for at få den karakteristiske smag for området. Vinen udvikles her i et naturligt oxidativt miljø, og vil derfor kunne stå åbent i lang tid uden at miste smag og karakter.

I Glasset: Smuk læderfarve med rød kerne. Duften er præget af nødder, mandler, tørrede frugter og lidt peber. Smagen er mild og blød i karakteren med noter af hasselnødder og ren rød frugt.

Servering: En super lækker Banyuls til Foie Gras, søde desserter og især chokolade. Server ved 8-10 grader.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "En meget lækker dessertvin...Vinens gæring er stoppet med druesprit, så en hel del af druernes sukker bevares, hvorefter vinen har fået lov til at lagre i egetræsfade eller glasballoner under åben himmel i flere år, denne vin i fire år. Herved madeiriseres vinen (får smag af madeira) og får sin meget spændende smag. Smagen er kompleks, med indtagende sødme, men også med en syre, der afbalancerer sødmen. Et dessert-kup!" (Uge 18 / 2014)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 18 / 2014)

Land: Frankrig
Område: Banyuls (Côtes du Roussillon)
Årgang: U/Å
Drue: Grenache Noir og Grenache Gris
Indhold: Vin doux Naturel
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 16.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler