Nordisk Gin, Edition Northstar

395,00  m/Moms
( 316,00  u/Moms )
ekskl. levering

Nordisk Gin - Edition Northstar tager udgangspunkt i den nordiske natur, hvor inspirationen til netop denne udgave er kommet fra Anders' banebrydende ekspedition Polar Passagen 2000, hvor han sejlede rundt om Ishavet i åben jolle.

Størrelse: 50 cl., Alkohol (%): 44.80

Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe
Historien: Nordisk Gin - Edition Northstar tager udgangspunkt i den nordiske natur, hvor inspirationen til netop denne udgave er kommet fra Anders' banebrydende ekspedition Polar Passagen 2000, hvor han sejlede rundt om Ishavet i åben jolle.
Processen: Hånddestilleret med enebær og særligt udvalgte nordiske botanicals: danske æbler, havtorn, hyldeblomst, islandske kvanfrø, svenske multebær, grønlandsk qajaasat - kaldet grønlandspost - samt kronbladene fra nordvestjyske, vilde hybenroser.
Næse: ​Tørrede kirsebær, saftigt frugtkød, enebær, gardenia, rose, violer, floral, herbal, salvie, pebber, annanas, græs, kraftig. 
Palet: Lemon, tørrede ferskner, mango, blomme, nektar, knækkede enebær, violer, tørrede blomster, floral, hvede, herbal, basilikum, kardemomme, koriander, lyserøde peberkorn, mentol. 
Finish: Enebær, citrus, lavendel, floral, Engelsk te, lakrids, peber, krydret, brune krydderier.
DOBBELT GULDMEDALJE: The Fifty Best Gins 2015, New York
Land: Danmark
Indhold: Spiritus
Type: Gin
Størrelse: 50 cl.
Alkohol (%): 44.80
Bag om eventyret: I 1999 drog destillatør Anders Bilgram sammen med en lille besætning ud på en 26.000 km lang sejlads i åben båd rundt om Nordpolen. Fulde af forventning gik det mod nye horisonter, nye mennesker og et helt anderledes plante- og dyreliv langs de kolde kyster. Sejladsen Ishavet rundt fortsatte de næste somre – altid med evigt kolde tæer og ofte med tankerne hjemme hos Githa, der blæste smukke glas ved glaspusteriets varme ovn på deres ejendom nær Svinkløv! Undervejs blev besætningen af de lokale heldigvis ofte budt på styrkende »eleksir« frembragt af naturens egne råvarer. Og alt sammen var det med til at fostre ideen om at starte Nordisk Brænderi – et destilleri, hvor inspirationen til snapse og brændevine skulle tage udgangspunkt i Nordens betagende botanik.
Processen på potten: Nordisk Gin destilleres på vores Müller Postill, der er udstyret med en særlig patenteret kolonne – en aRoMat. For at få den optimale smagsopbygning i Nordisk Gin laver vi tre forskellige destillater, som vi derpå blander i et bestemt blandingsforhold. De særligt udvalgte botanicals i Nordisk Gin skal behandles forskelligt under destillationen. Således skal de håndplukkede hybenroseblomster placeres i en si inde i kedlen, så det kun er alkoholdampene, der trænger gennem dem, hvor andre råvarer skal koges i selve potten sammen med alkohol for at give det optimale smagsresultat. Hvis vi blander det hele sammen i én destillation, får vi ikke den ønskede komplekse smag og duft, som vi ønsker, og derfor laver vi de tre destillater sådan, at vi bedst tilgodeser den blide aromatiske smag og duft samt får en afrundet behagelig karakter i Nordisk Gin.
Smagen af 8 nordiske botanicals: Nordisk Brænderi er omgivet af de udstrakte plantager og bakkerne langs Jammerbugtens kyst. Og derfor har de vilde hybenroser, stikkende havtorn og den krogede, lavstammede hyld også altid været helt naturlige ingredienser i destilleriets produktion. Hertil kommer enebær, gode danske æbler og ikke mindst de nordiske botanicals, som Anders på brænderiet er stødt på gennem sine rejser: Det sødmefyldte multebær fra de svenske skove. Den islandske kvan, som han lærte at kende på ét af sine eventyr, mens han ventede på godt vejr for at kunne sejle over Danmarksstrædet. Og året efter den vidunderlige duft fra den lille nåleformede urt, qajaasat – kaldet grønlandspost, som var noget af det førte, der fyldte næseborene, da man sejlede ind i de sydvestgrønlandske fjorde.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler