Baies Dorées, Viognier

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

En velsmagende og fyldig hvidvin som viser karakter og elegance. Kan nydes som aperitif, men er også en fremragende ledsager til fisk og skaldyr, lyst kød og ost.

Model/varenr.: WSHOP-1045
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En velsmagende og fyldig hvidvin som viser karakter og elegance.

Området og producenten: Côtes-du-Rhône ligger i det sydlige Frankrig. Området omfatter i det sydlige Rhône amterne: Drome, Vaucluse og Gard. Det er op til 60 km bredt og 80 km langt og strækker sig fra Point Saint Esprit i Nord til Avignon i syd. Landskabet er billedskønt med bakker, hvor vinmarkerne ligger side om side med lavendelmarker og oliventræer. Jorden er fattig og meget stenet, og mange steder ser man de store rullesten, som optager solens stråler om dagen, og frigiver varmen igen om natten, hvilket giver druer med meget høj modenhed.

Maison Brotte blev grundlagt i 1931 i Châteauneuf-du-Pape af Laurent Charles Brotte. Huset drives i dag af fjerde generation af familien, som ejer domainer flere steder i Rhônedalen og råder over et moderne aftapningsanlæg.

Vinen: Druerne vokser på marker, hvor jorden hovedsageligt består af ler og kalksten for at opnå naturlig friskhed og mineralitet i druerne. Markerne ligger i Gardregionen og får et ikke ubetydeligt antal solskinstimer i løbet af den tørre sommer. Tilsammen giver det druer, der modnes perfekt. Høsten foregår over flere dage for at plukke druerne på det helt rigtige tidspunkt. Druerne presses let og mosten hviler 48 timer ved 10ºC før gæring. Den alkoholiske gæring sker i rustfrie ståltanke ved 18-20ºC i 15 dage. For at bevare friskheden og frugtsmagen i vinen sker der ingen malolaktisk gæring. Den færdige vin tappes på flasker i marts året efter høsten.

I Glasset: Viognier Baies Dorées har en sart gul farve. Duften byder på et elegant mix af hvide blomster, ananas og grapefrugt. Smagen er både meget aromatisk og fyldig med stor kompleksitet af eksotiske frugter og citrusfrugter. Hvide blomster og grapefrugt dominerer eftersmagen og efterlader en med en virkelig behagelig og forfriskende følelse i munden.

Servering: Kan nydes som aperitif, men er også en fremragende ledsager til fisk og skaldyr, kyllingeretter og ost. Server v/8-12°C.

Pressen:
Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "Der er fylde og spil i denne hvidvin - en vin med personlighed. I den aromatiske smag noter af grape (ikke det hvide) og ananas. En vin, man nyder med største fornøjelse." (Uge 27 / 2017)

Årgang 2015
Politiken - "Let aromatisk og krydret næse - rige toner. Ret frisk smag - især for druen, som tit er meget syrefattig. Denne har pæn syre og er en pæn viognier. F.eks. til skaldyr." (11-12-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Her er moden frugt, fylde og noter af mirabeller i både duft og smag. En helt igennem dejlig hvidvin med en lang og rig eftersmag. Den vil egne sig til såvel fjerkræsretter som til lette kødretter og oste af brie-typen." (Uge 46 / 2016)

Land: Frankrig, 
Område: Vin de Pays D'oc (Rhone)
Årgang: 2016
Druer: Viognier
Indhold: Hvidvin, 
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol: (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler