Saint-Joseph, Marandy, L. C. Brotte

169,75  m/Moms
( 135,80  u/Moms )
ekskl. levering
Fyldig og intens Saint-Joseph vin med masser af karakter og charme. En flot og elegant eksponent for Côtes du Rhône vine. Elegant rødvin til ikke for tunge kødretter af for eksempel svinekød eller fjerkræ/vildt eller krydrede pastaretter.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 2-5 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Fyldig og intens Saint-Joseph vin med masser af karakter og charme. En flot og elegant eksponent for Côtes du Rhône vine.

Området og producenten: Saint-Joseph, der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og som angiveligt er opkaldt efter beskytteren af kuede ægtemænd, er beliggende på højre side af Rhône-floden i det bakkede landskab for fødderne af Massif Central. Jordbunden I i området er præget af sort skiffer og granit, hvilket giver en flot karakter til vinene.

I den nordlige dal af Rhône-distriktet blæser Mistralvinden dagligt og nedkøler druerne i løbet af dagen. Det varme indlandsklima giver kun begrænset nedbør i sommermånederne. Den eneste røde druesort her i nord er Syrah, som ofte ses blandet med grønne druer for at blive blødt lidt op. Denne Saint-Joseph vin er imidlertid fremstillet 100% på områdets Syrah-druer.

Vinen: Syrah-druerne til Marandy er høstet ved optimal modenhed i efteråret. Efter høsten sorteres stilkene fra druerne, inden de gennemgår en kold og skånsom maceration (udblødning). Den alkoholiske gæring finder efterfølgende sted ved 26-28°C i en periode på ca. 15 dage. Under gæringen pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at trække mest mulig saft og kraft ud af vinen. Herefter presses druekvaset, inden vinen gennemgår en malolaktisk gæring på egetræsfade, efterfulgt af 6 måneders lagring ligeledes på egetræsfade.

I glasset: Marandy fremstår smuk mørkerød i glasset med en let hindbærfarvet kant. Duften er intens og fyldt med toner af sorte frugter, peber og ristede næsten karamelliserede undertoner. I munden opleves vinen elegant og fyldig med flot integrerede tanniner. I ganen fornemmes noter af hindbær og solbær med et let krydret præg.

Servering: Elegant rødvin til ikke for tunge kødretter af for eksempel svinekød eller fjerkræ/vildt eller krydrede pastaretter. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Lækker Saint-Joseph med indsmigrende duft af læder og tobak, pompøs mund med pæne mængder lakrids, espresso og peber og en flot lang eftersmag med et ristet strejf." (20-10-2014)

Land: Frankrig, 
Område: Cotes du Rhone (Saint-Joseph)
Årgang: 2012
Druer: Syrah
Indhold: Rødvin, 
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol: (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler