Passion D'Anselme, Côtes du Rhône Villages

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
Intens og balanceret Cotes du Rhone Villages fra en af de bedre producenter i Rhonedalen. Vine med Villages betegnelsen kommer fra de bedre marker i det sydlige Rhone. Flot rød farve med teglfarvet kant i glasset. I duften fornemmes brombær og lidt våd jordbund. Smagen er velbalanceret med røde bær, læder og lidt sødme fra fadlagringen.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Intens og balanceret Cotes du Rhone Villages fra en af de bedre producenter i Rhone-dalen. Vine med Villages betegnelsen kommer fra de bedre marker i det sydlige Rhone.

Producenten og området: Rhônedalen i Frankrig er kendt for at levere vine af høj kvalitet med god kraft og styrke. Klimaet, jordbunden og ikke mindst valget af de rigtige druer giver dejlige vine med en god struktur, en behagelig varme og en god personlighed. Grenache druen hersker på de golde jorde og giver vine med god struktur. Det der viser vinmagerens dygtighed her er hvordan han vælger at blande med områdets andre lokale druer. Syrah, Mouvedre og Carignan er blot nogle af en bred vifte af druer han kan arbejde med. Klimaet i Rhonedalen er varmt og den eneste kølighed er den kølige mistral vind der blæser gennem dalen om eftermiddagen. Det har den effekt at druerne bliver kølet ned og bliver mere intense i smagen.

Druerne til Côtes du Rhône Villages, Passion d'Anselme, kommer fra udvalgte marker i departementerne Gard og Vaucluse, hvor jorden er sammensat af grus og sand på de flade strækninger, på skråningerne består den af ler og kalk. Jorderne er beplantet med regiones traditionelle druesorter: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Counoise og Muscardin.

Vinen: Druerne høstes fuldmodne i september, gæringen varer i 10 dage og finder sted ved en temperatur, som ikke overstiger 30°C. Efterfølgende lagres vinen i 7 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Côtes du Rhône Villages er lovmæssigt underkastet strenge regler: Vinstokkene beskæres, så høstudbyttet bliver på max. 42 hl pr. ha, alkoholstyrken skal være mindst 12,5%. Den endelige vin skal analyseres og godkendes ved en obligatorisk prøvesmagning af Rhône-kommitéen, inden den frigives til salg.

I glasset: Flot rød farve med teglfarvet kant i glasset. I duften fornemmes brombær og lidt våd jordbund. Smagen er velbalanceret med røde bær, læder og lidt sødme fra fadlagringen.

Servering: Til vildt, rødt kød, charcuteri / delikatesser og ost. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2012

FinansBureauet - 5 stjerner - ”Côtes du Rhône Villages i klassisk fortolkning med læder i næsen, pænt peberbid og toner af mørk chokolade og tobak i munden og et strejf af mineralitet i eftersmagen. Godt køb 
til prisen.” (07-07-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin har frugt og krydderi. Den har sødme, syre og alkohol. Det er en vin, der beder om at få en stor bøf - eller chili con carne - som ledsager." (Uge 28/2014)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "En velbalanceret og intens Village-vin, der kommer fra marker i Laudun i det sydlige Rhône og er stukket sammen af druesorterne Syrah og Grenache. Farven er mørkerød med teglfarvet kant, og i duften fornemmes skovbund og brombær." (02-07-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Dette her er vin...en dejlig og fyldig rødvin i god balance, med bløde tanniner og en lille sødme." (Uge 9 / 2013)

BT - 4 stjerner - "Tør, medium kraftig frugtrig rødvin, med god lang, let krydret smag af brombær, lidt røde kirsebær, krydderurter, lille hint af sød egetræsvanilje." (03-12-2011)

Årgang 2008
Den Franske Lilje 2010

Land: Frankrig
Område: Cotes du Rhone
Årgang: 2013
Druer: Grenache 65%, Syrah 16% Mourvèdre 10%, Cinasult 5%, Counoise 2% og Muscain 2%
Indhold: Rødvin,
Størrelse: 75 cl.
Alkohol: 13.00%

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler