Esprit Barville, Cotes de Rhone

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Elegant og frugtfyldt med fine krydderier og en flot balance. En vin der viser, hvad der får så mange til at elske vinene fra Côtes du Rhône. Lækker rødvin til kalve-, lamme- og oksekød, simreretter samt krydrede pølser.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 1-3 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Elegant og frugtfyldt med fine krydderier og en flot balance. En vin der viser, hvad der får så mange til at elske vinene fra Côtes du Rhône.

Området og producenten: Côtes du Rhône er et stort område i det sydlige Frankrig. Området dækker i det sydlige Rhône over amterne: Drome, Vaucluse og Gard. Det er op til 60 km bredt og 80 km langt og strækker sig fra Point Saint Esprit i Nord til Avignon i syd. Landskabet er billedskønt med bakker, hvor vinmarkerne ligger side om side med lavendelmarker og oliventræer. Jorden er fattig og meget stenet, og mange steder ser man de store rullesten, som optager solens varme om dagen, og frigiver den igen om natten. Dette er med til at give druer med meget høj modenhed.

Maison Brotte blev grundlagt i 1931 af Laurent Charles Brotte i Châteauneuf-du-Pape og drives i dag af tredje generation af familien. Familien ejer domainer flere steder i Rhônedalen samt et moderne aftapningsanlæg. Historiske Domaine Barville er en af Brotte familiens ejendomme, og med Esprit Barville viser de, hvad de formår i det elskede Rhône område.

Vinen: Markerne dyrkes efter bæredygtige principper og der gennemføres en grøn høst for at øge koncentrationen i druerne. Grenache-, og Syrah-druerne til Esprit Barville håndplukkes ved optimal modenhed, hvorefter de hurtigt transporteres til vineriet. Ved ankomst til vineriet presses druerne let, inden vinifikationen startes. Vinifikationen foregår i lukkede betontanke for at bevare druernes karakter og friskhed i den endelige vin. Druerne fermenteres (gæres) ved 28-30°C i 15-20 dage, og i løbet af denne proces pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at udtrække mest mulig smag og karakter. Efter endt gæring lagres vinen på egetræsfade i 12 måneder og tappes på flaske i efteråret inden vinen frigives til markedet.

I glasset: Esprit Barville er smuk mørkerød i glasset med en fin lys kant. Duften byder på noter af blommer, druer og mørke bær samt peber og et hint af timian. I munden føles vinen varm, blød og elegant. Noterne fra duften går igen og suppleres af vilde røde bær, mørke kirsebær, skovbund og lakrids. Tanninerne er bløde og flot afrundede, og vinen har en dejlig vedvarende eftersmag.

Servering: Lækker rødvin til kalve-, lamme- og oksekød, simreretter samt krydrede pølser. Server ved 15-17°C.

Pressen:
Årgang 2013
AOV.dk - 6 stjerner - "Kongen af danmark, thaibær, lækker smidig rund cremet med en fint lille krydret bid af hvid peber og krydderurter. Mineralsk. Lille Chateauneuf!" (08-04-2015)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En klassisk Rhône-rødvin med fyldig, krydret frugt - blommer, kirsebær, lakrids..." (Uge 11 / 2014)

Land: Frankrig, 
Område: Cotes du Rhone
Årgang: 2014
Druer: Grenache og Syrah
Indhold: Rødvin, 
Størrelse: 75.00 cl, 
Alkohol: (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler