Domaine Grosset, Cairanne - Côtes Du Rhône Villages

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering

En topniveau Cairanne. Her spares ikke på noget, da slottet ejes af Brotte familien, der har store interesser i området. Domaine Grosset er deres absolutte perle, uden for Chateauneuf-du-Pape. Lækker rødvin til især krydrede retter af vildt, fuglevildt, ragout, lam, kalv, gris og ost.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En topniveau Cairanne. Her spares ikke på noget, da slottet ejes af Brotte familien, der har store interesser i området. Domaine Grosset er deres absolutte perle, uden for Chateauneuf-du-Pape.

Området og producenten: Domaine Grosset ligger i kommunen Cairanne i den sydlige del af Rhône-dalen, nordøst for den gamle paveby, Avignon. Cairanne tilhører eliten i Côtes du Rhône Villages. Côtes du Rhône Villages Appellationen er tildelt 95 kommuner, som dækker et areal på ca. 6750 ha i departementerne Drôme og Vaucluse på østsiden af Rhône-floden samt Gard og Ardèche på vestsiden. I 16 af kommunerne fremstiller man vin af særlig høj kvalitet og har derfor siden 1993 haft lov til at anføre kommunens navn på etiketten.

Domaine Grosset er ejet af familien Brotte, der også har et stort negociant firma i Rhonedalen. Grosset køres som en separat ejendom og har altid været anset som en perle i familiens portefølje.

Vinen: Domaine Grossets jorder dækker et areal på 10 ha, som er anlagt på terrasser ved foden af landsbyen Cairanne. Jorden er sammensat af ler og kalk, der på overfladen er dækket af rullesten. Den frugtbare og veldrænede jord skaber voksested for områdets traditionelle druesorter: Grenache 50%, Syrah 25% og Mourvèdre 25%. Grenache-druerne kommer fra vinstokke, der er 80 år gamle. Det årlige høstudbytte udgør lidt under 35 hl pr. ha. Når druerne er fuldmodne, høstes de manuelt og vinificeres separat. Druerne afstilkes og presses. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at bevare druernes fine frugt i den færdige vin. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

I glasset: Domaine Grosset, Côtes du Rhône Villages, Cairanne, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af mørke bær og en god finesse. I smagen er der lagt vægt på elegance frem for stor kraft. Vinen er meget blød og med en velbalanceret eftersmag med god smag fra den nænsomme fadlagring.

Servering: Lækker rødvin til især krydrede retter af vildt, fuglevildt, ragout, lam, kalv, gris og ost. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
Den Korte Avis - 6 stjerner - "En dejlig saftig vin...Farven er rubinrød, og bouquet’en er en symfoni af mørke bær, mens smagen er blød og let drikkelig. Den kan drikkes til stort set alt, men prøv den sammen med fasan eller vildand." (01-10-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Det er en velkomponeret og saftig Rhônevin, der er slank for genren, hvilket gør den til en pæn all-rounder, der kan klare mange menuer og selskaber..." (oktober 2014)

Spis Bedre - "ANBEFALET" (oktober 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Hvor er denne rødvin god! Fyldig og blød, med ren bærsmag, masser af lækkert krydderi og en lille charmerende sødme..." (Uge 49 / 2012)

Årgang 2010
2010 årgangen har fået 91 point af Robert Parker (oktober 2011).

Winelab.dk - "Kirsebær og brombær i den meget indsmigrende og rare duft. Smagen har en flot frisk frugtighed, et godt indarbejdet fadpræg og smidige tanniner. Godt skruet sammen og en meget anvendelig madvin. Grenachedruen er i dette tilfælde ikke for dominerende, da druerne kommer fra gamle stokke. De opfører sig en tand mere diskret og kultiveret, end hvad tilfældet kan være for unge Grenachestokke."

Årgang 2009
Århus Stiftstidende - 41 ud af 50 point / "TESTVINDER" (21-12-2011)

Land: Frankrig,
Område: Cotes du Rhone
Årgang: 2014
Druer: Grenache 50%, Syrah 25% og Mourvèdre 25%
Indhold: Rødvin,
Størrelse: 75.00 cl,
Alkohol: (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler