Domaine du Mas de la Tour, Costières de Nîmes

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering

En flot og meget alsidig rødvin, der passer godt til oksekød, gris, kalv, lam og tørre oste. En lille bulderbasse i rigtig Côtes du Rhône stil. Her er tæt mørk moden frugt pakket ind i fløjlsbløde tanniner. En rigtig favorit vin i den gode priskategori!

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En lille bulderbasse i rigtig Côtes du Rhône stil. Her er tæt mørk moden frugt pakket ind i fløjlsbløde tanniner. En rigtig favorit vin i den gode priskategori!

Området og producenten: Domaine du Mas de la Tour ligger i det sydfranske vindistrikt, Costières de Nîmes, syd for byen Nîmes i Languedocs østligste region nær byen Générac. Dette område ligger lige på grænsen mellem Languedoc og Rhône, og stilen i vinene kan minde om begge dele. Området dækker et areal på 25.000 ha, hvoraf 12.000 ha er vinmarker, ud af hvilke blot 4.500 ha har Appellation dOrigine Contrôlée status.

Domaine du Mas de la Tours marker ligger 60 meter over havets overflade, og udgør et areal på 15 ha, som ligger på sydvendte skråninger, hvor jorden i undergrunden består af kalksten med kalk og rullesten på overfladen.

Domainets jorde er beplantet med områdets klassiske druesorter: Syrah 60% og Grenache 40%. Vinstokkenes alder er fra 15-50 år og det årlige høstudbytte er lavt med 45 hl pr. ha. Syrah tilfører vinen sin dybe farve og karakterfulde bouquet, mens Grenache giver dejlig frugt og blødhed.

Vinen: Ved høsten i midten af september var druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Gæringen foretages i cementtanke med temperaturstyring, hvilket optimerer den friske frugt i vinen. Gæringen varer i 20 dage, og afsluttes med god varme for at trække de sidste tanniner ud af drueskindet. Vinen lagres i en periode på en kombination af egetræsfade og ståltanke inden den endelige sammenstikning og aftapning.

I glasset:
Tæt rubinrød farve med næsten lilla kant. Herlig frisk ekspressiv duft af hindbær og røde kirsebær, tilsat en anelse sydfranske krydderurter. Smagen er medium fyldig med godt bid fra tanninerne og en herlig blød struktur. Her er noter af røde bær og en god længde i eftersmagen.

Servering: Dette er en meget alsidig vin, der passer særdeles godt til oksekød, gris, lam og ost. Serveringstemperatur 14-16°C.

Pressen:
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Dejlig uprætentiøs sydfransk sag med let sødmefuld og frugtintensiv mund med noter af brombær og kirsebær." (13-10-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Kraftig rødvin på druerne Syrah (60%) og Grenache - en vin med frugtfylde og frisk syre, der gør den velegnet til mad. Plask den over i en karaffel et par timer før måltidet. Så åbner den sig og bliver lidt blødere..." (Uge 40 / 2014)

Årgang 2010
Jyllands-Posten - 5 stjerner - "Frisk og spicy mørk frugtduft med sammensat krydderi og nydelig lille sødme. Rank, ren og kølig stil. Saftig og potent smag med tæt ekstraktrig frugt, flot balance og god aromarigdom. Nydelig fylde og vellykket tanninstruktur." (10-01-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin, der dufter af modne kirsebær og marzipan og med fine noter af ren lakrids. Smagen er bred og saftig og med en lille fin sødme..." (Uge 32 / 2013)

Dagens.dk - 5 stjerner (31-01-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Kraftig rødvin på druerne Syrah (60%) og Grenache - en vin med frugtfylde og frisk syre, der gør den velegnet til mad. Plask den over i en karaffel et par timer før måltidet. Så åbner den sig og bliver lidt blødere."

Årgang 2009
Information - 5 stjerner - "Domaine du Mas de la Tour 2009 demonstrerer tydeligt, at Nîmes-bønderne er en del af Rhônedalens vinkultur. Det er virkelig solid, vellavet vin med god smag af mørke bær, behagelig sødme og en flot eftersmag, der til prisen bør gøre den til en af sommerens favoritter." (21-07-2012)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin, der har modtaget udmærkelsen "Den franske Lilje", har en flot duft og en krydret smag. En udpræget madvin, gerne til kraftige retter..." (Uge 27 /2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Varm, blød og fyldig sydfransk bombe med let mineralsk præg fra den fantastiske årgang 2009. Virkelig godt køb til prisen." (02-07-2012)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Et meget fint køb for denne saftige og bamsede rødvin, der er tilberedt på Syrah og Grenache druer. Den første giver dyb farve og duft af røde bær, mens den anden tilfører blødhed og frugt." (16-01-2013)

Politiken - 5 vinglas - "Bærpræget, intens vin med fuldmoden frugt og en lille lakridssnert. Ret simpel, men veldrejet og et godt eksempel på en ukompliceret stil med drikkeglæden i fokus." (11-09-2011)

Den Franske Lilje 2011

Årgang 2007
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 10 / 2010)

Land: Frankrig
Område: Costieres de Nimes
Årgang: 2013
Drue: Syrah 60% og Grenache 40%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler