Domaine Belle, Crozes-Hermitage - Les Pierrelles

169,75  m/Moms
( 135,80  u/Moms )
ekskl. levering
Klassisk nord-Rhone Syrah, fremstillet med sjæl af Philippe Belle. Stramt udtryk af ren Syrah med peber, brombær og tæt struktur. Perfekt ledsager til mad med intensitet! Fremragende rødvin til lammekølle eller simreretter med god intensitet.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Klassisk nord-Rhone Syrah, fremstillet med sjæl af Philippe Belle. Stramt udtryk af ren Syrah med peber, brombær og tæt struktur. Perfekt ledsager til mad med intensitet!

Området og producenten: Crozes-Hermitage er beliggende i det nordlige Rhone, i det smukke bakkede landskab omkring Hermitage højen. Her er god dræning og bakker så stejle at man ikke behøver at bukke sig efter en tabt drueklase. I den nordlige dal af Rhone distriktet blæser Mistral vinden dagligt og er med til at køle druerne ned i løbet af dagen. Ellers er det et varmt indlandsklima med begrænset nedbør. Jordbunden er fattig på saft, men rig på mineraler og særdeles velegnet til vinbrug. Den eneste røde druesort her i nord er Syrah, ofte ses den blandet med grønne druer for at blive blødt lidt op. Men ikke hos Domaine Belle, der fremstiller deres røde på 100% Syrah.

Domaine Belle er beliggende i landsbyen Larnage, som ligger som nabo til Hermitage. Her ejer familien 18 hektar med vinmarker og 10 hektar med abrikoser. Frem til 1988 leverede familien druer til det lokale cooperativ, men da Philippe var færdig uddannet fra Montpellier, begyndte de at fremstille deres egen vin.

Vinen: Denne Crozes Hermitage, Les Pierrelles er fremstillet af 100% Syrah fra gamle vinstokke der yder et beskedent udbytte på 38 hl/ha. Vinmarken er beliggende lige nedenfor Hermitage. Jordbunden på denne parcel består af alluviale småsten, som har en optimal dræningsevne. Druerne bringes hurtigt til vineriet hvor de afstilkes og gæringen derefter foregår i lukkede beholdere med temperaturstyring. Macerationen, hvor ekstrakt og kraft trækkes ud af drueskallerne, foregår over hele 3 uger. Efter endt gæring lagres vinen på egetræsfade i 1 år.

I glasset: Dybe røde nuancer med en varm fyldig duft af brombær og frisk peber og et røget animalsk præg. Herlig frugtkoncentration i munden med sorte kirsebær, mineraler og stramt styrede tanniner til at balancere vinen flot.

Servering: Fremragende rødvin til lammekølle eller simreretter med god intensitet. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2010

FINANSBUREAUET - 6 stjerner + TESTVINDER - "En superlækker og storslået Crozes-Hermitage, som fremstår afrundet og drikkeklar, med både fylde og elegance i næse såvel som krop. Generøse mængder læder og tobak i næsen og opulent mund med masser af peber og pondus, og en snert af mineralitet i eftersmagen. Flot vin og super køb til prisen." (20-10-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner (27-11-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En fløjlsblød og saftig rødvin. Elegant med bred frugt og fine krydderier. Nyd den til en god kalvesteg med en let krydret fløde-svampesauce." (Uge 46 / 2013)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner - "Åh, hvor er den herlig, denne rødvin. En stor vin, udpræget en madvin med et godt bid." (Uge 43 / 2012)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner  - "Lækker blød og fyldig sydfransk Crozes Hermitage. Kræver lidt luft, men åbner sig derefter ganske imponerende op med toner af engelsk lakrids, marcipan og peber. Vin med masser af klassiske dyder til fin pris." (05-10-2012)

Årgang 2007
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 41, 2011)
Ekstra Bladet - 5 stjerner (23-09-2011)

Land: Frankrig
Region: Cotes du Rhône
Årgang: 2010
Druer: Syrah
Indhold: Rødvin
Størrelse:75 cl
Alkohol: 13,00%

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler