Domaine Barville, Châteauneuf-du-Pape

329,75  m/Moms
( 263,80  u/Moms )
ekskl. levering
Domaine Barville er dyb rød med smukke lilla nuancer. Duften er typisk for sit terroir med en duft af krydderurter, sort peber, lavendel, sorte kirsebær og brombær. Smagen er elegant og kraftfuld, med en karakteristisk fløjlsagtig palet, der byder på røde frugter og fortryllende noter af krydderurter.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 2-5 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Område og producenten: Domaine Barville er Laurent Brotte familiens ejendom. Den 15 ha store vinmark ligger i den vestlige side af Châteauneuf-du-Pape distriktet, og er sammensat af 7 parceller fordelt på to af de bedste områder i appellationen: 'Pradel', hvor jorden består primært af ler og småsten samt 'Beaurenard, hvor jorden primært består af knuste kalksten. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år, og er beliggende i en højde af 100 m over havets overflade. Området er påvirket af den lokale vind 'The Mistral", der bidrager til det unikke klima, der er i området. Markernes sydvendte skråninger sikre, at druerne opnår en perfekt modning før høsten.

Vinen: Markerne dyrkes efter bæredygtige principper med omhyggelig beskæring og høst. Grenache-, Syrah- og Mourvèdre-druerne til denne vin håndplukkes ved optimal  modenhed, hvorefter de transporteres hurtigt til vineriet for at starte vinifikationen med hele druer. De enkelte druer afskilkes og selekteres nøje i hånden på vingården, hvorefter druerne gennemgår en blid knusning. Druerne fermenteres ved 28°C, og gennemgår en ca. 3 uger lang maceration, hvor druemosten punmpes over druekvaset dagligt. Grenache-druernes lagres 12 måneder på franske fade, hvoraf en 1/3 skifes hvert år. De to øvrige druesorter, som er mere frugtrige, lages delvist på egetræsfade.

I glasset: Domaine Barville er dyb rød med smukke lilla nuancer. Duften er typisk for sit terroir med en duft af krydderurter, sort peber, lavendel, sorte kirsebær og brombær. Smagen er elegant og kraftfuld, med en karakteristisk fløjlsagtig palet, der byder på røde frugter og fortryllende noter af krydderurter. Vinen vil vise sit fulde potentiale efter nogletimer på karaffel.

Servering: Fremragende rødvin til kraftige vildtretter, krydrede gryderetter og evt. til en klassisk bøf (pandestegt) med bearnaise sauce. Server ved 15-17°C.

Pressen:
Årgang 2010
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "...fyldig og kødfuld chateauneuf med masser af modne bær, timian, lavendel, tobak og vanilje...Flot lang eftersmag." (28-11-2014)

Information - 6 stjerner - "Det er en stor vin...med elegant bouquet, flot struktur, stor smag af mørke bær og med tydelig og meget velafbalanceret fadlagring. Det er en vin, der nærmest råber på store stege og reducerede saucer. Med den vin i glasset kan mørketiden bare komme an." (15-11-2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Stjernelækker Châteauneuf-du-Pape fra topårgangen 2010...efter lidt tid i glasset åbner den sig op i al sin storhed. Let støvet næse med krydrede noter og fyldig og opulent mund med eksplosivt præg af lakrids, espresso, peber, modne brombær og mørk chokolade." (03-11-2014)

Wine Spectator - 91 point
Stephen Tanzer - 90 point

Årgang 2009
Smag og Behag - 5 stjerner - "Ih, hvor smager den godt! Duft af krydderurter med salvie, stald, lakrids og jordbær. Den er animalsk med stor saftighed og fin balance. Sprængfuld af saftoge bær og krydderier, harmonisk og behagelig saftig. En dejlig vin, der vil imponere dig og dine gæster. Giv vennerne en Bøf Bearnaise og gem en sjat til efter maden." (september/oktober 2013)

Land: Frankrig, 
Område: Cotes du Rhone (Châteauneuf-du-Pape)
Årgang: 2010
Druer: Grenache, Syrah og Mourvèdre
Indhold: Rødvin, 
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol: (%): 14.50

BEMÆRK: Ikke på lager i butik - online bestillingsvare (2-5 hverdage)

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler