Crozes Hermitage, L. C. Brotte

159,75  m/Moms
( 127,80  u/Moms )
ekskl. levering

Smagen af klassisk Syrah fra det nordlige Rhone. Her er frisk peber og animalske bacontoner i skøn harmoni med moden frugt.

Vægt: 1.350
Lager: Ikke på lager
Log ind her for at købe

Smagen af klassisk Syrah fra det nordlige Rhone. Her er frisk peber og animalske bacontoner i skøn harmoni med moden frugt.

Området og producenten: Crozes Hermitage er området der ligger omkring den berømte Hermitage høj i det nordlige Rhone. Fra hermitage højen breder markerne sig ud omkring byen Tain, på den østlige side af Rhone floden. Her minder jorden meget om Hermitage og Cote Rotie, dog med en anelse mere ler. Vinene minder meget om disse, men er lettere og mere tilgængelige i deres udtryk. Appellationen dækker et areal på godt 1400 hektar og er senest blevet udvidet mod syd, hvor der tidligere var frugtplantager. Den eneste drue der er tilladt til rødvin er Syrah, det er dog tilladt at blande op til 15% Marsanne eller Roussanne i denne. Til hvidvin bruges de to sidstnævnte druer.

Laurent Brotte er et firma der nu drives af tredje generation. Grundlagt i 1931 af Laurent Brotte i Chateauneuf-du-Pape. I dag ejer huset domainer flere steder i Rhone dalen og et moderne aftapningsanlæg. I det nordlige Rhone ejer Brotte både marker i Crozes Hermitage, Saint Joseph og Cote Rotie.

Vinen: Crozes-Hermitage, La Rollande, er fremstillet 100% på Syrah-druen, der høstes fra midten af september til begyndelsen af oktober. Gæringen finder sted ved en temperatur på 28°C. Vinen er lagret i 12 måneder på egetræsfade inden aftapning.

I glasset: Herlig teglstensfarvet med rød kerne og en duftpalet med brombær og kirsebær i skøn harmoni. I smagen er der god fylde bakket op af noter af frisk peber og mørke modne bær. Flot elegant afslutning med herligt frisk bid.

Servering: Lækker rødvin til gryde- og simreretter, vildt og andre intense kødretter. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2012
Winelab.dk - 5 stjerner - "Duft af friskkværnet sort peber, oksespegepølse, bålrøg og mørk frugt. Blød tekstur, let og saftig, men med masser af mørk bærfrugt og let fadpræg. Den vækker mindelser om sorte oliven og finsk lakrids. God længde på eftersmagen og lette tanniner..." (20-11-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Dejlig rødvin i fornem balance og fint integreret fadsmag. En vin, der kan det hele - mørke bær, peber, lakrids, vanilje." (Uge 47 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Kraftfuld og markant Crozes-Hermitage med peber, lakrids og mørk frugt i både næse og mund og en lang intensiv let røgfyldt eftersmag. Lækker sag." (03-11-2014)

Land: Frankrig, 
Område: Cotes du Rhone (Crozes Hermitage)
Årgang: 2014
Druer: Syrah
Indhold: Rødvin, 
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol: (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler