Tarapaca, Sparkling Wine Brut

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering

Herlig frisk mousserende vin fra Maipo Valley distriktet i Chile. Vina Tarapaca kombinerer det bedste fra 3 druer og får en herlig harmonisk vin.

Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Herlig frisk mousserende vin fra Maipo Valley distriktet i Chile. Vina Tarapaca kombinerer det bedste fra 3 druer og får en herlig harmonisk vin.

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vina Tarapaca startede med at fremstille mousserende vin i Casablanca Valley, hvor de købte et vineri fra en Champagne producent. Her har de udviklet flere forskellige typer af mousserende vin, både fremstillet på den klassiske metode og på Charmat metoden med anden gæring på tank.

Vinen: Fremstillet af druer fra flere forskellige steder i Maipo Valley, hoveddelen fra den kølige Casablanca Valley. Vinen er komponeret med 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir og 15% Sauvignon Blanc. Vinen er fremstillet på Charmat metoden med anden gæring i lukket tank inden aftapning på den klassiske Champagne flaske.

I Glasset: Viña Tarapacá Sparkling Wine Brut fremstår flot klar i farven med en herlig duft af nyslået græs, citrusfrugter og god intensitet. Smagen er blød med frisk grøn frugt fra Chardonnay og Sauvignon Blanc druerne. God intensitet og blød mousse giver en vin i fuldendt balance.

Servering: Lækker mousserende vin til festlige lejligheder, velkomst/aperitif, til lette fiskeretter, skaldyr, lyst kød og salater. Server v/8-10°C.

Pressen:
AOV.dk - 5 stjerner: "Litchie, let parfumeret og urtet. Frisk, sprød og aromatisk med blide bobler." (juni 2013)
VinAvisen - 5 stjerner: "Glimrende boblevin fremstillet på druerne Chardonnay (50%), Pinot Noir (35%) og Sauvignon Blanc (15%). Den har fine bobler i glasset, en god, frisk duft og en krydret druesmag med noter af melon og abrikos." (Uge 25 / 2012)

Land: Chile
Område: Maipo Valley
Årgang: U/Å
Drue: 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir og 15% Sauvignon Blanc
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler