Tarapaca, La Isla, Sauvignon Blanc

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering

Sauvignon Blanc fra Leyda Valley viser denne drues store potentiale i Chile. Køligheden her i området kombineret med dygtigheden hos Viña Tarapacás vinmagere skaber her perfekt balance i glasset.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Sauvignon Blanc fra Leyda Valley viser denne drues store potentiale i Chile. Køligheden her i området kombineret med dygtigheden hos Viña Tarapacás vinmagere skaber her perfekt balance i glasset.

Området og Producenten: Tarapaca er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Tarapaca opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbruger-interesse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Leyda Valley er beliggende kun 7 kilometer fra Stillehavet. Her er et køligere klima end inde i Maipo Valley, hvor Viña Tarapacá har størstedelen af deres vinmarker. Her påvirkes dyrkningsklimaet, Terroiret, meget af de kølige vinde fra havet. Et perfekt område når Viña Tarapacás vinmager vil øge kompleksiteten og livligheden i vinene.

Vinen: Denne vin indgår i en serie af Terroir vine, hvor vinmagerne viser hvordan jordbund og klimaet i den enkelte vinmark kan skabe unikke vine. La Isla er sammensat af 2 forskellige kloner af Sauvignon Blanc, for at tilføre vinen de gode komponenter fra begge.

Klon 107 tilfører god frugtsyre i vinen og 242 tilføre tropiske noter og tæthed i smagen. Denne kombination giver vinen den gode balance. Druerne høstes i hånden og en del af mosten koldfermenteres for at udtrække optimal koncentration af skallerne inden presning. Vinen lagres på ståltanke ved kontrolleret temperatur for at bevare friskheden og de grønne noter i den endelige vin.

I Glasset: Klar i glasset med grøn kant og en herlig åben duft af liljer, grønne æbler og hyldeblomst. Smagen er styret af den rene frugtkarakter og balanceres af frugtsyren i baggrunden, der gør denne vine meget egnet til mad. Her er noter af citron og grape med friske grønne krydderier. 

Servering: Lækker hvidvin til friske retter med fisk eller skalddyr. Passer også glimrende til mere udfordrende retter fra det Asiatiske køkken, tørre oste og velkomst/aperitif. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
AOV.dk - 5 stjerner - "Grønne urter, brændnælder, flintet og mineralsk næse. Fed, smidig med smag af ananas, melon og tropefrugt. Intens og frisk. Luksus terassevin." (13-08-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Vellavet hvidvin med en fin balance mellem frugt og krydderi, sødme og syre. Også mere blød og afrundet end nogle af de lidt mere hidsige Saugivnon Blanc-vine. Fin til mad og som terrassevin." (Uge 27 / 2015)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Flot chilensk Sauvignon Blanc med havgus i næsen og pirrende mund med noter af asparges og eksotisk frugt pakket ind i lette røgtoner..." (01-06-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En vellykket hvidvin med en karakteristisk smag af den gode Sauvignon-drue. Der er frisk frugt, krydrede noter og grape..." (Uge 46 / 2013)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Hvidvin med en fint krydret duft og en blød, lækker og charmerende smag med noter af citrus og mineralitet. En dejlig vin både til mad - fisk og skaldyr - og som terrassevin." (Uge 25 / 2012)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Markant Sauvignon Blanc med afdæmpet floralt præg og toner af moden pære." (10-04-2012)

Ekstra Bladet - 4 stjerner - "Masser af blomst i duften, en sprød smag af citrus og melon. God balance. Fire store stjerner. God til stenbiderrognen og skaldyr." (31-03-2012)

Land: Chile
Område: Leyda Valley
Årgang: 2013
Drue: Sauvignon Blanc
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler