Tarapaca, Chardonnay, Reserva

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

Smagen balancerer fint mellem "egetræ" og dejlig "fed" frugt. Den lækre eftersmag uden "overdrevet" fadpræg viser at man har styr på processen.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Området og Producenten: Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Tarapaca opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbruger-interesse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Vinen: Er produceret på Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay. Druernes modning finder sted under indflydelse af det varme, tørre klima og de friske kølige vinde fra Stillehavet. Vinificationen er traditionel, gæringen finder sted på nye 225 liters franske egetræsfade. Efterfølgende lagres 40 % af vinen på de samme fade i 7 måneder, inden den tappes på flaske efter en let filtrering.

I Glasset: Tarapaca, Chardonnay Reserva, har en smuk gylden farve med grønne reflekser, duften er frugtfyldt med diskrete fadtoner og lidt smør. Smagen balancerer fint mellem "egetræ" og dejlig "fed" frugt. Den lækre eftersmag uden "overdrevet" fadpræg viser at man har styr på processen.

Servering: Herlig hvidvin til grillede fisk, lyse kødretter, milde bløde ostetyper og et glas i "utide". Server v/8-10¤C

Pressen skrev bl.a.: Årgang 2005: Alt for Damerne: "Stor velsmag" Årgang 2003: Rasmus Holmgård, Dagbladenes Bureau: "Delikat frugt. Vi har at gøre med en vin af en seriøs og velnæret natur. Ægte pleaser-chardonnay med fuld skrue på alle den moderne vincharmes facetter. Ekstraordinær kvalitet til prisen", 5 ud af 6 glas

Land: Chile
Område: Casablanca Valley
Årgang: 2013 
Drue: Chardonnay 100%
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler