Tarapaca, Chardonnay

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering
Chardonnay er verdens mest berømte drue til hvidvin. Her hos Tarapaca fremstiller de denne, hvor druen virkelig kommer til sin ret. Flot ren frugt og herlig eftersmag.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Chardonnay er verdens mest berømte drue til hvidvin. Her hos Tarapaca fremstiller de denne, hvor druen virkelig kommer til sin ret. Flot ren frugt og herlig eftersmag.

Området og Producenten: Tarapaca er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Tarapaca opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Tarapaca Chardonnay, er fremstillet 100 % på Chardonnay druer, høstet i Maipo Valley og de omkring liggende områder. Druerne høstes i slutningen af februar og begyndelsen af marts. Vinificationen foregår efter de mest moderne metoder, hvor gæringstemperaturen ikke overstiger 18¤C, for at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin. Gæringen foretages på rustfri ståltanke og vinen stabiliseres og filtreres inden aftapning hos Tarapaca.

I Glasset: Denne herlige hvidvin har en klar gylden farve med grønne reflekser. Duften er typisk Chardonnay med masser af fedme og stor frugt fra de modne druer. Smagen er forførende blød med lækker fylde fra druerne. En lang og frugtfyldt eftersmag afslutter denne vin.

Servering: Dejlig hvidvin til kraftfulde fiskeretter og salater, lyst kød, milde oste samt "hygge" Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
Den Korte Avis - 6 stjerner - "Denne Chardonnay, der med sin modenhed og smukt balancerede syre er fremragende til thai-mad og fiskeretter, er et godt eksempel på den oversøiske vinverdens formåen med og kræsen for sine råvarer." (04-06-2014) 

VinAvisen - 5 stjerner - "En herlig hvidvin med duft af moden frugt og nyslået græs og med en fyldig frugtrig smag med fint krydrede noter." (Uge 23 / 2014) 

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En hvidvin med en dejlig duft af eksotisk frugt - især kærlighedsfrugt - og med en lækker blød smag af modne grønne druer og rød grape." (Uge 19 / 2013)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "Her har vi en perfekt hvidvin til fisk og skaldyr. Op af glasset stiger en duft af sødmefuld frugt såsom pære og en intensitet af citrus, som slutter i en lang forfriskende eftersmag." (27-02-2013)

Land: Chile
Område: Central Valley
Årgang: 2014  
Drue: Chardonnay
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler