Los Vascos, Sauvignon Blanc, Rothschild (Lafite)

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
På Los Vascos Estate er det tydeligt hvad gode franske producenter har mulighed for at opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Ejerne af Los Vascos er de samme som ejer 1’er Grand Cru Classé slottet Chateau Lafite-Rothschild i Bordeaux.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

På Los Vascos Estate er det tydeligt hvad gode franske producenter har mulighed for at opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Ejerne af Los Vascos er de samme som ejer 1’er Grand Cru Classé slottet Chateau Lafite-Rothschild i Bordeaux. 

Området og Producenten: En vingård som ligger i toppen af det sydamerikanske kvalitetshierarki. Når der tales om de bedste franske vine fra Chile, så er det Los Vascos der er referencepunktet.

Los Vascos Estate dækker et areal på 500 ha, som ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad, Santiago og 40 km fra Stillehavet. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18 hundrede tallet. Dengang blev vinstokkene importeret fra Frankrig, før vinlusen (phylloxera vastatrix) hærgede Europas vinmarker. I dag dyrkes vinen stadig på efterkommere af disse vinstokke.

Da Domaines Barons de Rothschild i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold. I dag ejer Dom. Barons de Rothschild (Lafite) hele ejendommen og har fuld kontrol med produktionen, fra vinstok til færdig vin.

Vinen: Sauvignon Blanc druerne til denne vin kommer hovedsageligt fra egne marker i Casablanca Valley. Resten kommer fra Leyda Valley og fra marker ved foden af Andesbjergene. Alle kølige områder der er velegnede til Sauvignon Blanc.

Høsten finder sted fra d. 8. marts til d. 24. april. Druerne blev høstet i hånden ved optimal modenhed. Druerne sorteres ved en kvalitetskontrol og nedkøles for at undgå unødig iltning før de presses. Derved opnås en most af højeste kvalitet. Efter presning fjernes skallerne fra mosten og vinifikationen foretages i ståltanke ved 12ºC - 14ºC i op til 20 dage.

I Glasset: Vinen er flot lys og klar med grønne reflekser. Næsen fremtræder med typisk Sauvignon Blanc karakter med tornblad og eksotisk frugt såsom ananas og lime. I munden er vinen frisk og saftig med god frugt samt velbalanceret intens eftersmag. Druerne fra Casablanca og Leyda giver vinen et mineralsk strejf og elegance.

Servering: Perfekt hvidvin som aperitif/velkomst, lette fiskeretter, skladyr, salater og en "opfrisker" på terrassen. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne lækre hvidvin giver en klar og karakteristisk oplevelse af druen Sauvignon Blanc. Vinen har en liflig duft og en frisk smag med noter af citrus, stikkelsbær, æbler, hyldeblomst." (Uge 34 / 2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Delikat sommerlig Sauvignon Blanc med hyld og hø i næsen og sprød mund med pikant syre og noter af eksotisk frugt..." (21-07-2014)

Smag og Behag - "... I smagen har vi noget hyldebær, appelsin, pære og hvide asparges. Det er en knastør hvidvin med god syre, knitrende sprødhed og saftighed på samme tid. God allround hvidvin som er velegnet til lyse, lette fiskeretter uden for meget smør med asparges og grilled citroner." (September 2014)

Spis Bedre - "Hyldeblomst, asparges, appelsin og noget pære. Hvidvin med god syre, knitrende sprødhed og saftighed. Velegnet til lyse, lette fiskeretter..." (September 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 13 / 2013)

Årgang 2008
Ekstra Bladet - 5 stjerner (30-01-2010)

Land: Chile
Område: Colchagua, Casablanca og Leyda Valley
Årgang: 2014
Drue: Sauvignon Blanc 100%
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler