Los Vascos, Chardonnay, Rothschild (Lafite)

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
På Los Vascos Estate er det tydeligt hvad gode franske producenter har mulighed for at opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Ejerne af Los Vascos er de samme som ejer 1’er Grand Cru Classé slottet Chateau Lafite-Rothschild i Bordeaux.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

På Los Vascos Estate er det tydeligt hvad gode franske producenter har mulighed for at opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Ejerne af Los Vascos er de samme som ejer 1’er Grand Cru Classé slottet Chateau Lafite-Rothschild i Bordeaux. 

Området og Producenten: En vingård som ligger i toppen af det sydamerikanske kvalitetshierarki. Når der tales om de bedste franske vine fra Chile, så er det Los Vascos der er referencepunktet.

Los Vascos Estate dækker et areal på 500 ha, som ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad, Santiago og 40 km fra Stillehavet. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18 hundrede tallet. Dengang blev vinstokkene importeret fra Frankrig, før vinlusen (phylloxera vastatrix) hærgede Europas vinmarker. I dag dyrkes vinen stadig på efterkommere af disse vinstokke.

Da Domaines Barons de Rothschild i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold. I dag ejer Dom. Barons de Rothschild (Lafite) hele ejendommen og har fuld kontrol med produktionen, fra vinstok til færdig vin.

Vinen: Los Vascos Chardonnay, er fremstillet på 100 % Chardonnay-druer, der kommer fra udvalgte marker i Colchagua, Casablanca og Leyda Valley. Druerne høstes ved håndkraft om morgenen, gennemgår en grundig sortering og kvalitetskontrol hvorefter de nedkøles for at undgå unødig iltning inden de presses. Derved opnås en most af højeste kvalitet.

Vinificationen sker under overvågning af både lokale og franske medarbejdere fra Château Lafite Rothschild. Mosten tilsættes rendyrkede gærstammer og gæringen finder sted på rustfri ståltanke, ved en temperatur på 14-18 grader for at bevare druernes dejlige naturlige frugt i den færdige vin. Vinen lagres i kort tid på rustfri ståltanke, inden den tappes på flaske og frigives til salg.

I Glasset: Los Vascos Chardonnay har en smuk, klar, lys gylden farve. Duften er nærmest eksplosiv af melon, grape og eksotisk frugt samt typiske strejf af hasselnød. Smagen er fyldig, forfriskende og frugtrig med en aromatisk og lang eftersmag. Man fornemmer det høje niveau.

Servering: Suveræn hvidvin til fisk, salater, lyst kød, fjerkræ, milde oste eller som aperitif/velkomst og "hygge". Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2014
AOV.dk - 6 stjerner - "Flot næse med mineralske noter, stenfrugter, annanas og urter. Flot koncentration der balanceres af en fin syre der giver vinen en Chablisk friskhed..." (08-04-2015)

Årgang 2013
AOV.dk - 6 stjerner - "Sommerblomster, grønne urter, frisk og indbydende næse. God mineralitet, lime, lidt annanas. Flot syre. Flot balanceret vin. God terassevin."

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvidvin dufter dejligt at modne multebær, kærlighedsfrugter og citrus. Smagen er frisk og rig på frugt og har en behagelig fedme, der forlænger smagen. Det er så afgjort en mad-vin - nyd den fx til en forret med røget laks." (Uge 29 / 2014) 

Avisen.dk - 5 stjerner - "Frisk chilensk Chardonnay med toner af citrus og fersken og et subtilt touch af vanilje. Fin value for money." (24-06-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner (23-06-2014)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Colchagua Valley er bedst kendt for sine rødvine, men hos Los Vascos fremstiller man også denne lækre hvidvin. Den har en dejlig duft af mirabeller og en fyldig og let krydret frugtsmag." (Uge 11 / 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Hvidvin med et flot billede af Chardonnay-druen. I duft og smag er der noter af grape, melon, banan og nødder. Dertil en vis fedme og en blød syre." (Uge 8 / 2013)

AOV.dk - 5 stjerner - "Pivfrisk Chardonnay. Næsen mødes med en symfoni af af urter, stikkelsbær, melon og lyse blomster. Forfriskende og læskende syre. Ideel ledsager til skaldyr. En oversøisk Chardonnay i Chablis stil." (01-02-2012)

Land: Chile
Område: Colchagua, Casablanca og Leyda Valley
Årgang: 2014
Drue: Chardonnay 100%
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler