Léon Launois, Champagne Grand Cru 2005, Le Mesnil-sur-Oger

499,75  m/Moms
( 399,80  u/Moms )
ekskl. levering
Dette er superligaen inden for Champagne; området Le Mesnil-sur-Oger er 100% Chardonnay på optimalt beliggende marker med Grand Cru klassifikation. Stor intensitet og nerve, bringer denne Champagne op på niveau med de bedste vine i verden.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Dette er superligaen inden for Champagne; området Le Mesnil-sur-Oger er 100 % Chardonnay på optimalt beliggende marker med Grand Cru klassifikation. Stor intensitet og nerve, bringer denne Champagne op på niveau med de bedste vine i verden.

Området og Producenten: Le Mesnil-sur-Oger, er beliggende mellem Avize og Vertus og dækker 412 hektar. Le Mesnil-sur-Oger er berømt for sine fabelagtige Champagner produceret på Chardonnay druen. Vinstokkene er plantet mellem 140 og 240 meter over havet. Vinene er kendt for deres meget elegante stil og parfume i duften.
 
Léon Launois er en lille familie producent, som blev opkøbt af Charles Mignon i 2003. Byen er mest kendt for sine 2 meget berømte Champagner: Salon og Krug, Clos du Mesnil.  Stilen hos Léon Launois ligger tæt op af disse to. Charles Mignon er beliggende i Epernay, en af de vigtigste byer i Champagne-regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få, der som Charles Mignon har familiekarakter og holder fast i sin identitet.

Alle vine produceres med et øje på familiens traditioner gennem tiden og Bruno Mignon sørger for, at de holdes i hævd. Kældrene ligger dybt under byen og her får Champagnen lov til at udvikle sin kompleksitet til glæde for den sande livsnyder.

Vinen: Vinen er fremstillet 100 % på Chardonnay druen. Al vinen kommer fra den glimrende 2005 årgang i Champagne. Normalt blandes Champagne af flere forskellige årgange, men denne luksus cuvée er fremstillet af kun én årgang.

Vinen lagres i minimum 4 år i kælderen inden nænsom dosering. Dosagen (restsukker indholdet) i denne vin er 8 gr./liter, dette gør at den er i den tørre ende, men med en god fylde. Denne vin er klar til at blive nydt nu, men besidder også evnen til at udvikle sig videre i kælderen i op til 15 år fra høståret.

I Glasset: Intense bobler i den gyldne farve. Ekspressiv duft af hvide blomster, mineralitet og frisk frugt. I munden opleves en stor fylde og blød mousse. Vinen bæres af gule og orange smagsnoter med god intens mineralitet i eftersmagen. 

Servering: Fantastisk champagne til fx fiskeretter, foie gras, østers, lyst kød, velkomst/aperitif og festlige lejligheder. Server v/8-10¤C

Land: Frankrig
Område: Le Mesnil-sur-Oger (Champagne)
Årgang: 2005 
Drue: Chardonnay
Indhold: Champagne
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler