Charles Mignon, Champagne 1.Cru, Brut Rosé

299,75  m/Moms
( 239,80  u/Moms )
ekskl. levering
En herlig frisk rosé Champagne hvor alle druer kommer fra marker der er klassificeret som 1’er Cru. En flot balanceret vin der er meget bredt anvendelig, grundet sin meget vinøse stil.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En herlig frisk rosé Champagne hvor alle druer kommer fra marker der er klassificeret som 1’er Cru. En flot balanceret vin der er meget bredt anvendelig, grundet sin meget vinøse stil.

Området og Producenten: Charles Mignon er beliggende i Epernay, en af de vigtigste byer i Champagne regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få, der som Charles Mignon har familiekarakter og holder fast i sin identitet. Alle vine produceres med et øje på familiens traditioner gennem tiden og Bruno Mignon sørger for, at hans familietraditioner holdes i hævd. Kældrene ligger dybt under byen og her får Champagnerne lov til at udvikle deres kompleksitet til glæde for den sande livsnyder.

Vinen: Druerne der skal ende som champagne gennemgår en anden gæring i flasken. Dette sker i Charles Mignon’s kølige kældre, hvor den lave kældertemperatur giver en langsom gæringsproces i flasken og derved udvikles de fineste ”bobler”. Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og langsomt vendes til lodret stilling med proppen nedad, så depotet (”bundfaldet”), kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og ”bindes” til flasken med en ståltrådsagraf. Under denne sidste proces tilføres en anelse rørsukker til vinen, der ender med at have en god integreret sødme i smagen.

1’er Cru er en betegnelse der i Champagne tildeles til de enkelte marker. Markerne gives point for deres fortræffeligheder inden for forskellige underkategorier, lige fra hældningsgrad, soltimer og druesort til udbytte. Kun ganske få marker tildeles de maksimale 100% som der skal til for at være Grand Cru. Niveauet under dette betegnes som 1’er Cru og er dækkende for marker med minimum 95%. Vine herfra har som regel mere kompleksitet og finesse end standard Champagne.

I Glasset: Charles Mignon, Rosé 1’er Cru er klar i glasset med en flot rød nuance. Duften er domineret af røde roser og friske bær. I munden fornemmes friske bobler og en let sødme i god balance med den lange intense eftersmag.

Servering: Lækker rosé champagne, der bredt er glimrende til diverse lyse kødretter, fyldige fiskeretter og delikatesser. Bestemt også en "fræk sag" til velkomst/aperitif og enhver festlig lejlighed. Server v/8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner: "En flot champagne med en gylden farve, fine, stadige bobler, en lille sødme og en lang eftersmag. Men også med lidt kant, der gør vinen glimrende til mad, fx skaldyr." (Uge 51 / 2012)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner: "Flot og forfriskende Rosé Champagne med florale toner i næsen, eksotisk frugt i munden og let bitterkerne i eftersmagen." (10-12-2012)

BT - 5 stjerner / Ugens topvin: "En lækker og elegant tør rosé champagne, med behagelige små vedvarende bobler, flot rund, blød og saftig smag af modne mørke bær." (15-05-2010)

Land: Frankrig
Område: Epernay (Champagne)
Marker: Premier Cru
Årgang: U/Å
Druer: Pinot Noir og Chardonnay
Indhold: Rosé Champagne
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler