Chablis, Château de Maligny

149,75  m/Moms
( 119,80  u/Moms )
ekskl. levering
Elegant og fyldig klassisk Chablis med noter af citrus, lidt mineralitet og en flot balance.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Elegant og fyldig klassisk Chablis med noter af citrus, lidt mineralitet og en flot balance.

Området og Producenten: Château de Maligny ligger i det berømte vindistrikt Chablis, midtvejs mellem Paris og Dijon, i departementet Yonne, nær byen Auxerre.

Distriktet strækker sig 20 km langs Serein-floden, og omfatter 19 landsbyer med byen Chablis i centrum. Området er strengt afgrænset, og består udelukkende af marker med kalkholdig jord. Markerne ligger i smukt bølgende bakker og på stejle skråninger. Jorderne er beplantet med en monocépage af Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay, den eneste tilladte i distriktet.

Chablis er, trods afstanden til Bourgogne, lovmæssigt underlagt dette. Château de Maligny ligger 3 km nord for byen Chablis. Slottets marker dækker et areal på 45 ha, og er således den næststørste ejendom i regionen.

Château de Maligny kan føre sin historie tilbage til det 12. århundrede, hvor slottet var i den franske kongefamilies eje. Château de Maligny´s nuværende ejer, Mr. Jean Durup, har ombygget og moderniseret slottets kældre, så de lever op til de moderne krav.

Vinen: Druerne er høstet fuldmodne i den 3. uge i september. Vinificationen er traditionel og gæringsprocessen finder sted ved en nøje overvåget temperatur for at bevare den friske frugt i den endelige vin.

I Glasset: Chablis, Château de Maligny, fremstår med en smuk lys farve med sarte grønne reflekser, en tør smag med fine nuancer af citrus, græs, lidt mineralitet og en lækker fyldig fedme fra fadlagringen. En lang og vedvarende eftersmag vidner om en vin i flot balance, der vil glæde de fleste.

Servering: Vinen er en fremragende ledsager til fisk, skaldyr, lyse kødretter, delikatesser og mild ost. Server v/8-10ºC.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen - 5 stjerner - "En meget lækker hvidvin med et friskt, klart og flot billede af druen Chardonnay. Vinen er i fin harmoni og har en god tørhed til mad, men også et lille strejf af druesødme." (Uge 30 / 2016)

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Fin og ren duft. Let mineralsk og diskret frugtig. Frisk og syrerig smag - cool og rank. Let og dog med pænt bid. Nydelig lille chablis. Klart til hvid fisk eller fjordrejer." (23-07-2016)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Superb Chablis med klassisk stålsat næse med dominans af citrus og græs og overraskende fedmefuld mund med pænt bid og noter af nødder, honning og citrusfrugter..." (06-04-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvidvin tager forskud på foråret med sin dejlige duft af forårsblomster og citrus. Smagen er liflig, mild og med fine honningnoter. En elegant vin, der kan nydes, som den er, eller til salat og fiskeretter." (Uge 48 / 2014)

Land: Frankrig
Område: Chablis (Bourgogne)
Årgang: 2015 
Druer: Chardonnay 
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler