Moulin de Duhart, Pauillac, Rothschild (lafite)

319,75  m/Moms
( 255,80  u/Moms )
ekskl. levering
Stjernevin fra folkene bag Château Lafite Rothschild. Her er Pauillac charme og finesse, stor Bordeaux vin når det står bedst. Fantastisk rødvin til rødt kød, kalv og vildt.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Stjernevin fra folkene bag Château Lafite Rothschild. Her er Pauillac charme og finesse, stor Bordeaux vin når det står bedst.

Området og producenten: Moulin de Duhart er 2. vinen fra Château Duhart-Milon, der ved Médoc klassifikationen i 1855 blev placeret i 4. Cru. Rothschild-familien købte slottet i 1962 af den kendte Casteja-slægt i Pauillac. Slottet er nabo til Château Lafite Rothschild.
Slottets marker dækker et areal på 71 ha. Den meget veldrænede jord består udelukkende af grus, der danner grobund for følgende klassiske druesorter: Cabernet-Sauvignon og Merlot. Det årlige høstudbytte udgør 40 hl pr. ha.

Vinen: Moulin de Duhart indeholder 30% Cabernet-Sauvignon og 70% Merlot. En perfekt modningsperiode blev afbrudt af to uger med høje temperaturer i starten af august. Dette stoppede modningen af druerne og begrænsede udbyttet. Dette var med til at give årgangen sin varme koncentrerede karakter. Høsten begyndte tidligt og var hurtigt overstået. Merlot blev håndplukket fra 5-12 september og Cabernet Sauvignon fra 18-29 september. Årets udbytte var 33 hl./ha. Vinifikationen var traditionel med separat behandling af hver parcel druer. Efter malolaktisk fermentation var vinen flot og livlig. Vinen blev lagret i 12 måneder på egetræsfade fra Lafites eget bødkeri inden aftapning på den traditionelle Bordeaux flaske med DBR (Lafite) logo på topkapslen. Moulin de Duhart har samme karaktertræk som 1. vinen Château Duhart-Milon men har kortere fadlagring og er lavet til at skulle drikkes mens den er ung.

I glasset: Moulin de Duhart fremstår med en flot, mørk rød farve. Duften er frugtrig og ekspressiv med friske mørke bær.  Smagen er velafbalanceret med Cabernet Sauvignons fine struktur og Merlots "varme" fylde. Selv i denne årgang fremstår vinen med en flot kølighed og fremragende balance. Dette skyldes også den store andel af Merlot blandingen. En meget elegant vin med god længde og uden hårde tanniner.

Servering: Fantastisk rødvin til rødt kød, kalv og vildt. Server ved 16–18oC.

Pressen:
Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Den har en bred og meget lækker duft med noter af læder og tobak. I smagen en fin tørhed, bløde tanniner og integrerede fadtoner." (Uge 14 / 2014)

Land: Frankrig
Område: Bordeaux (Pauillac) 
Årgang: 2010
Drue: 70% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon.  
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler