Château Tour Calon, Montagne Saint-Emilion

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
En elegant og imødekommende Saint Emilion. Den store andel af Merlot-druer sikrer en fyldig og flot afrundet vin med masser af frugt og intensitet i smagen. Flot rødvin til okse- eller kalvekød.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 1-3 hver dag(e).
Log ind her for at købe

En elegant og imødekommende Saint Emilion. Den store andel af Merlot-druer sikrer en fyldig og flot afrundet vin med masser af frugt og intensitet i smagen.

Området og Producenten: Château Tour Calon ligger i den fornemme Bordeaux-kommune Montagne Saint-Emilion, få km nordøst for byen Saint-Emilion. Slottets marker dækker et areal på ca. 12 ha. Jorderne ligger både på plateauet og på den côte (skråning), der går gennem det centrale Montagne, hvor størstedelen af jorden består af kalksten. Jorden er fattig på næringsstoffer, og giver et naturligt lavt høstudbytte, der til gengæld er af meget høj kvalitet, fordi druerne har kæmpet for at få den næring og væske, de behøver.

Vinen: Druerne til denne vin er høstet fra 40 år gamle vinstokke, og er en blanding af 88% Merlot-druer, 7% Cabernet Sauvignon-druer samt 5% Cabernet Franc-druer. Ved høsten i slutningen af september var druerne optimalt modne. Både syreniveauet og sukkerindholdet var meget højt som følge af den meget varme sommer. Begge forhold er med til at skabe en vin i flot balance. Ved ankomst til vineriet bliver druerne sorteret manuelt for at sikre, at kun de bedste druer indgår i den endelige vin.

Vinifikationen er traditionel. For at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin finder gæringen sted på rustfrie ståltanke ved en lav kontrolleret temperatur, der ikke overstiger 29ºC. Efter endt vinifikation lagres vinen på en blanding af nye og gamle fade, inden den tappes på flasker.

I Glasset: Château Tour Calon, Montagne Saint-Emilion, er dyb rød i glasset med elegante lilla reflekser. I duften mødes man af intense florale og frugtrige noter som røde roser, kirsebær, modne blommer og hindbær. I munden opleves Château Tour Calon fyldig og moden. Her går noterne fra duften igen, og suppleres af et let strejf af vanilje, chokolade og lidt cigarkasse fra fadlagringen. Vinen er i fuldendt balance med elegante og velintegrerede tanniner, som skaber en langvarig slutning.

Servering: Flot rødvin til okse- eller kalvekød. Server ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2011
AOV.dk - 5 stjerner - "Mineralsk, grafit, solbær, hindbær, ristet kaffe. Fin struktur, charmerende fløjlsbløde tanniner. Mellemfyldig særdeles elegant vin." (Oktober 2016)

Vinbladet - 90 point - "Moden duft, mørke kirsebær, chokolade, floral med fine nuancer fra fad dækket af moden frugt. Meget elegant smag, ren med moden tannin, frisk moden frugt, luftig med lang, elegant eftersmag, meget balanceret vin." (26-05-2016)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "...En flot højrebredsvin fra det legendariske år 2010 med blåbær, hø og revling i næsen og let støvet og udtørrende mund i klassisk Bordeaux stil med elegante noter af cigarkasse, kanel, fad, chokolade og tobak. Lækker sag." (30-11-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god Bordeaux-rødvin på delvis økologisk dyrkede druer. Vinen har god frugt og fint integreret fadsmag. En udpræget madvin." (Uge 45 / 2014)

Land: Frankrig
Område: Bordeaux (Saint-Emilion) 
Årgang: 2011
Drue: 88% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler