Château Martinet, Saint-Emilion Grand Cru

199,75  m/Moms
( 159,80  u/Moms )
ekskl. levering

En klassisk Saint-Emilion Grand Cru, der byder på masser af røde frugter i flot balance.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En klassisk Saint-Emilion Grand Cru, der byder på masser af røde frugter i flot balance.

Området og Producenten: Lige uden for middelalderbyen Saint-Emilion, en halv times kørsel nordøst fra Bordeaux, ligger et storslået vinslot, som i umindelige tider er blevet kaldt ”Prinsen af sandet jord”.

Château Martinets storslåede hovedhus blev i det 18. århundrede brugt som jagtbolig, inden det blev vinslot. Château Martinet ejes af Lavaux-familien, som har været i branchen siden det 18. århundrede. Jorden dyrkes med omtanke, vinstokkene beskæres nænsomt og plukning og sortering af druerne foregår manuelt.

Vinen: Denne vin består af 65% Merlot og 35% Cabernet Franc og netop denne blanding giver en delikat og elegant vin, som er blandt de mest efterspurgte vine fra Saint-Emilion regionen.

Efter sorteringen bliver druerne hældt på cementtanke, hvor gæringen foregår under kontrolleret temperatur i to til tre uger. Herefter hældes vinen på egetræsfade og lagres i 15-18 måneder.

I Glasset: Elegant og intens rød i glasset. I duften mødes man af noter af underskov, vanilje og mørke bær. I munden opleves vinen fyldig og balanceret, noterne er komplekse og mangfoldige, og domineres af røde modne bær. Eftersmagen er lang og intens med fint afrundede tanniner.

Servering: Château Martinet er fremragende til rødt kød, kalv og vildt, eller en langtidsstegt lammekølle. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin, der er på 65% Merlot og 35% Cabernet Sauvignon, har vundet guldmedalje ved den internationale konkurrence Concours Mondial Bruxelles i 2014. Og det kan man godt forstå. det er en klassisk rød Bordeaux med en aromatisk bærduft og god frugt i smagen, noter af ren lakrids og afrundede tanniner. Nyd den til en ikke alt for kraftig kødret." (Uge 44 / 2016)

AOV.dk - 6 stjerner - "Lækkert fadpræf af mørk chokolade der bakkes op af en flot perfekt modnet frugt af solbær og blommer. Fint krydret, grøn peber/urter. Rank garvesyrestruktur. Bentør, elegant, harmonisk med god koncentration. Flot repræsentant for St. Emilion." (Oktober 2016)

Land: Frankrig
Område: Bordeaux (Saint-Emilion)
Årgang: 2011
Druer: Merlot 65% og Cabernet Franc 35%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75 cl.
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler