Château la Croix de Saint Georges, Saint Georges-Saint-Émilion

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
En herlig klassisk og altid stilsikker Saint Emilion. Slottets marker ligger lige uden for Saint Emilion distriktet i kommunen Saint Georges. Blød og flot balanceret. Perfekt rødvin til enkle retter af oksekød, kalv og milde oste.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En herlig klassisk og altid stilsikker Saint Emilion. Slottets marker ligger lige uden for Saint Emilion distriktet i kommunen Saint Georges. Blød og flot balanceret.

Området og producenten: Saint-Georges kommunen er én af fire kommuner, der alle har status af satellit kommuner til Saint- Emilion og derfor har ret til at bruge navnet på deres vine. Dette gøres for at understrege at dette er vine, der minder meget i struktur og stil om Saint-Emilion, men alligevel skiller sig lidt ud. De slotte der ligger i de fire kommuner er ikke omfattet af klassifikationen i Saint-Emilion. Som følge heraf eksisterer Grand Cru begrebet ikke om disse vine. Havde klassifikationen været gældende for området, kan man godt forestille sig Chatêau la Croix de Saint-Georges som værende Grand Cru.

Slottet ligger på en sydvendt skråning i området Saint-Georges Saint-Emilion, blot adskilt af vandløbet, La Barbanne, på grænsen til Montagne Saint-Emilion 9 km øst for den gamle handelsby Libourne.
Markerne dækker et areal på 6,5 ha, hvor jorden er sammensat af ler og kalk. Jorderne er beplantet med distriktets klassiske druesorter: 51% Merlot, 28% Cabernet Franc og 21% Cabernet Sauvignon. Dette giver vine med klassisk Saint-Emilion karakter; bløde og gode at drikke i en ung alder.

Vinen: Druerne høstes fuldmodne i slutningen af september og i begyndelsen af oktober. Høsten foregår både manuelt og med maskine. Vinificationen er traditionel. Vinen lagres i 18 måneder på 225 liters egetræsfade og på tanke, inden den tappes på flaske.

I glasset: Château la Croix de Saint-Georges, fremstår med en smuk, rubinrød farve. Duften er domineret af sødmen fra Merlot druen og en anelse fadlagring. Smagen er blød med toner af kirsebær og solbær. Eftersmagen er vedvarende og fløjlsblød.

Servering: Perfekt rødvin til enkle retter af oksekød, kalv og milde oste. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2010
Den Korte Avis - 6 stjerner - "En herlig, stilsikker Bordeaux-vin fra et af de fire Saint-Emilion-satellitter, som er stukket sammen af 51 % Merlot, 28 % Cabernet Franc og 21 % Cabernet Sauvignon druer. Duften er præget af Merlots sødme, og smagen er fløjlsblød og præget af kirsebær og solbær." (11-02-2015)

Land: Frankrig
Område: Bordeaux (Saint-Emilion)
Årgang: 2010
Druer: Merlot 51%, Cab.Franc 28% og Cabernet Sauvignon 21% 
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75 cl.
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler