Chateau Du Pintey, Bordeaux Superieur

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering

Da grænserne til Pomerol distriktet blev trukket i tidernes morgen, var familien ikke interesseret i at være i denne nye appellation. Derfor blev grænsen trukket for enden af Château Pinteys vinmarker. En beslutning de må have fortrudt mange gange siden.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Området og producenten: Château Pintey er ejet af Jean de Connick og hans familie og har været det i generationer. Da grænserne til Pomerol distriktet blev trukket i tidernes morgen, var familien ikke interesseret i at være i denne nye appellation. Derfor blev grænsen trukket for enden af Château Pinteys vinmarker. En beslutning de må have fortrudt mange gange siden, men som sikrer dig en god handel på denne vin.

Château du Pintey ligger nær den gamle handelsby Libourne, 32 km nordøst for Bordeaux by. Slottets jorder dækker et areal på 4,5 ha, hvor jorden består af grus og jernholdigt grus. Markerne ligger på udløbere af Pomerol-plateauet ned mod Isle-floden, og er beplantet med følgende ædle cépage: Merlot 50%, Cabernet-Sauvignon 35% og Cabernet-Franc 15%. En druesammensætning der er typisk for både Pomerol og Saint Emilion. Slottets vinstokke er mere end 20 år gamle i gennemsnit.

Vinen: Vinen fremstilles efter de klassiske metoder. Druerne høstes manuelt og gæres i temperaturstyrede tanke, inden den endelige lagring på franske barriques, egetræsfade, i op til 18 måneder inden aftapning.

I glasset: En klassisk flot Bordeaux i farven og duften signalerer det samme. Læder, rosenblade og solbær i skøn harmoni. I smagen er tanninerne silkebløde og frugten domineret smagsindtrykket. Fadet ligger pænt i baggrunden og understreger blot vinens klasse.

Servering: En klassisk rødvin til okse- og kalvekød i forskellige tilberedninger. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2009
Winelab.dk - 5 stjerner - "Rar og letforståelig Bordeaux, der har masser af varme og en rund og ligetil stil! Mørke røde bær, solbær og kirsebær. Rund, blid og varm mundfornemmelse med et præg af fyrenåle og bløde, men tilstedeværende tanniner. Rar og fyldig vin. Rigtig flot struktureret Bordeaux med mange finesser, som du ofte først finder i dyrere Bordeauxvine." (5-4-2013)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "En herlig Bordeaux-vin med udprægede Pomerol-kendetegn. Stukket sammen af 50 pct. Merlot-, 35 pct. Cabernet Sauvignon- og 15 pct. Cabernet Franc-druer. En lille perle til en meget overkommelig pris.(19-03-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Bordeaux-rødvin med god duft og en klassisk Bordeaux-smag. I det hele taget en klassisk bordeaux, som er meget anvendelig til mange retter. - Bordeaux-rødvin med god duft og en klassisk Bordeaux-smag. I det hele taget en klassisk bordeaux, som er meget anvendelig til mange retter." (Uge 10 / 2013)

Land: Frankrig
Område: Bordeaux
Årgang: 2009
Druer: Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 35%  og Cab.Franc 15%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75 cl.
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler