Stony Creek Chardonnay, Padthaway

69,65  m/Moms
( 55,72  u/Moms )
ekskl. levering

Et af Australiens bedste områder byder her på masser af dybde, kompleksitet og fylde. En vin der viser hvorfor Chardonnay fungerer så godt i Australien.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Et af Australiens bedste områder byder her på masser af dybde, kompleksitet og fylde. En vin der viser hvorfor Chardonnay fungerer så godt i Australien.

Området og Producenten: Padthaway er beliggende i South Australia, på vejen fra Adelaide til Melbourne. Dette område er først blevet plantet til i 1960'erne med høj fokus på kvalitet, hvilket har ført til, at nogle af Australiens bedste vine kommer fra denne kystnære region. Området er nabo til Coonawarra og i 1940 fandt man ud af, at Padthaways klima og jordbund minder meget om naboens. Derfor minder vinene her også meget om deres.

Jordbunden er mest kendt for sit store indhold af limsten, der giver en god dræning i overfladen og holder godt på de få vandressourcer, der er i undergrunden. I området fremstilles vine på mange forskellige druer, hvoraf Shiraz er den foretrukne til rødvinene, og Chardonnay lægger ryg til de bedste hvidvine.

Vinen: Stony Creek Chardonnay er fremstillet 100% på Chardonnay druer. Druerne er høstet ved optimal modenhed og byder derfor på masser af saft og kraft. Ved ankomst til vineriet gennemgår druerne en lang gæring for at trække intensitet og kraft ud af druerne. Efter endt gæring er vinen lagret for at fremelske en frugtfyldt og kompleks vin.

I Glasset: Stony Creek Chardonnay er elegant let gylden i glasset. I duften møder man fine toner af citrus, friskslået græs og tropiske frugter som fersken. I munden opleves vinen fyldig og koncentreret, noterne fra duften går igen, og man fornemmer de mange solskinstimer, druerne nyder godt af i Australiens varme. Her er en vin med masser af fylde og en flot blød balance i eftersmagen.

Servering: En god hvidvin til fiskeretter, salater, fjerkræ, pasta og aperitif eller uforpligtende hygge. Server ved 8–10°C.

Pressen:
Årgang 2015
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Let og elegant australsk Chardonnay med vægten lagt på frugt snarere end fad. Floral næse og blød mund med toner af lime, pære og fersken." (05-09-2016)

Årgang 2013
Winelab.dk - 5 stjerner - "Flot moden og alligevel frisk Chardonnay, der er hver en krone værd. Rig og moden frugt i duften, masser af gul æble og blomme. Smagen er generøs og fyldig men med en god balance mellem rund fylde og friskhed. Det er en lækker afrundet vin, og jeg synes virkelig, det er et flot glas australsk Chardonnay til prisen." (01-07-2014) 

VinAvisen - 5 stjerner - "En dejligt krydret hvidvin med god frugtfylde, tilpas syre og en lille sødme. Glimrende til alt godt fra havet - og til alt godt på frokostbordet." (Uge 24 / 2014)

Sjællandske / Dagbladet /Frederiksborg Amts Avis: "Til trods for den lave pris er der virkelig meget gods, tyngde og næsten cremet mundfornemmelse i Stony Creek, der nok savner lidt frugt i næsen, men til gengæld har masser af frugt og sødme i munden." Rasmus Holmgård (Juli 2014)

Land: Australien
Område: Padthaway (South Australia)
Årgang: 2015 
Drue: Chardonnay
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler