Terra Barossa, Shiraz/CS/Petit Verdot, Thorn-Clarke

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering
Kombinationen af flere druer giver i dette tilfælde, en vin der spiller på flere strenge. Dejlig kompleksitet i både duft og smag der gør den velegnet til en bred vifte af madretter.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
Kombinationen af flere druer giver i dette tilfælde, en vin der spiller på flere strenge. Dejlig kompleksitet i både duft og smag der gør den velegnet til en bred vifte af madretter.
 
Området og Producenten: To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke. Som vinmager har de ansat Derek Fitzgerald, der har arbejdet i flere forskellige regioner i Australien, og nu har fundet sit hjem i Barossa Valley.
 
Barossa Valley er beliggende i South Australia, og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke's filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz, og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz-druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling. Terra betyder jord, og "Terra Barossa"-serien har fået sit navn, for at ære den fantastiske diversitet i jordbunden i dalen.
 
Vinen: Sammensætningen af denne vin er typisk god australsk vin. Shiraz tilfører sort tæt frugt og peber i stilen. Cabernet Sauvignon giver tannin og god frugt til blandingen. Petit Verdot sætter rygraden i vinen, og giver harmonien. Vinen gæres under temperaturstyring for optimal farve og struktur udtrækning fra skallerne. Efter gæring lagres vinen i 12 måneder på en kombination af fransk og amerikansk egetræ.
 
I Glasset: Medium dybde i den røde farve og en ekspressiv duft med solbær, peber og lidt animalsk præg. God fylde i munden med smagsnoter af sorte kirsebær, solbær og et krydret element fra fadlagringen. En vin, hvor de modne tanniner giver god balance og længde i eftersmagen.
 
Servering: En meget spændende rødvin der passer bredt til kraftfulde og krydrede kødretter, evt. grillet. Server ved 14-18°C.
 
Pressen:
Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fin australsk Shiraz Cabernet blanding med et skvæt Petit Verdot. Righoldige mængder af solbær og peber i både næse og mund tilsat tilpas underspillede mængder vanilje og røg fra fadet." (05-09-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin, der er lavet på tre druer, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot, har en forførende aromatisk duft med masser af friske mørke bær - især solbær og hyldebær. Og smagen lever helt op til duften. Den er frisk og fuld af frugt, der er i flot balance med tanninerne. Det er en rødvin med en meget stor spændvidde, når det gælder mad..." (Uge 32 / 2016)
 
Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Velstruktureret og delikat sag med rygrad og fylde. Solbær og stald i næsen og voluminøs mund med faste tanniner og toner af peber, toast, kaffe og vanilje..." (14-04-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Flot rødvin på druerne Shiraz, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Smagen er fyldig og blød med fint røgede noter. Vinen er lidt til søde side." (Uge 5 / 2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker og meget saftig rødvin på druerne Shiraz, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. De gode frugter, krydderurterne og de fine fadtoner spiller op i fuld harmoni." (Uge 42 / 2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Behagelig delikat krydret vin med animalsk næse og toner af solbær, kirsebær og toast i munden og en lang eftersmag med et strejf af sort peber." (13-05-2013)
 
Land: Australien
Område: Barossa Valley
Årgang: 2014 
Druer: Shiraz, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler