Stony Creek, Shiraz, Padthaway

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering

Kraftfuld og mørk Shiraz, en perfekt ledsager til godt kød: Australien byder på optimalt klima for denne drue og i underdistriktet Padthaway udfolder den sig smukt.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Kraftfuld og mørk Shiraz, en perfekt ledsager til godt kød: Australien byder på optimalt klima for denne drue og i underdistriktet Padthaway udfolder den sig smukt.

Området og Producenten: Padthaway er beliggende i South Australia, på vejen fra Adelaide til Melbourne. Dette område er først blevet plantet til i 1960erne og med høj fokus på kvalitet. Dette har ført til, at nogle af Australiens bedste vine kommer fra denne kystnære region. Området er nabo til Coonawarra og i 1940 fandt man ud af, at Padthaways klima og jordbund minder meget om naboens. Derfor minder vinene her også meget om deres. Jordbunden er mest kendt for sit store indhold af limsten, der giver en god dræning i overfladen, og holder godt på de få vandressourcer i undergrunden. Der fremstilles vine på mange forskellige druer i området, men Shiraz vinene er dem med størst succes. Generelt er vinene meget elegante, med en god intensitet.

Stony Creek byder på en rigtig flot og typisk Shiraz. Høstet fra relativt gamle vinstokke, hvilket giver god intensitet i vinen.

Vinen: Druerne er høstet ved optimal modenhed og gennemgået en lang gæring. Dette gøres for at trække god farve og intensitet ud af druerne. Efter endt gæring er vinen lagret for yderligere kompleksitet, inden den er blevet tappet.

I Glasset: Denne Shiraz er dyb sort med herlig ekspressiv duft af blommer, sorte kirsebær og lidt friskkværnet peber. Smagen balancerer med harmonisk cremet struktur og lang fylde med en hel palet af frugtaromaer.

Servering: God rødvin til et stykke okse, kalve- eller svinekød, gerne fra grillen. Server ved 14-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Vi har før skrevet om flere årgange af denne udmærkede rødvin og kan uden videre gentage, hvad vi skrev: "Fyldig, let krydret rødvin med noter af kirsebær og blommer og et strejf af peber..."..." (Uge 9 / 2016)

Politiken - "Tæt og markant sødmefuld vin med røget tone og et strejf af flødekaramel. Enkel, kommerciel stil med fuldmodent frugtpræg og alkohol, der varmer i afslutningen." (13-12-2015)

Årgang 2012
Den Korte Avis - 6 stjerner - "Duften oser herligt af blommer, sorte moreller og friskkværnet peber. Smagen af rund garvesyre blandet med en symfoni af bær og frugt sætter prikken over i`et." (28-01-2015) 

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Fyldig, let krydret rødvin med noter af kirsebær og blommer og et strejf af peber." (Uge 25 / 2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Blød og cremet mellemfyldig Shiraz med lette toner af mørk frugt og peber med pæn lang eftersmag..." (10-06-2012)

Årgang 2009
BT - 5 stjerner (11-02-2012)
BT - 5 stjerner / "Sølvmedalje" (26-02-2011)
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner (07-01-2011)
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 1 / 2011)

Land: Australien
Område: Padthaway (South Australia)
Årgang: 2013 
Druer: Shiraz
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler