Stony Creek, Pinot Noir, King Valley

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering

En elegant, frugtfyldt og klassisk Pinot Noir, der er et godt eksempel på hvorfor denne drue er så populær. Her er masser af røde bær og en super flot balance.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En elegant, frugtfyldt og klassisk Pinot Noir, der er et godt eksempel på hvorfor denne drue er så populær. Her er masser af røde bær og en super flot balance.

Området og Producenten: King Valley, der strækker sig over 1800 ha, ligger i den nordøstlige del af delstaten Victoria i Australien, smukt omgivet af de australske alper. I King Valley er der blevet dyrket vin siden slutningen af 1800-tallet. I 1970 blev de første større etablerede vinfirmaer kendt, og siden har det kun taget fart. I dag er der i området mere end 70 vinerier, der alle leverer vine af særdeles høj kvalitet.

I den nordlige del af King Valley, hvorfra druerne til denne vin stammer, er klimaet præget af sommerens intense varme og vinterens kølige vinde. De fleste vinmarker ligger på områdets mange bakker og vender primært mod nord eller nordøst for at opnå optimal solpåvirkning. Jordbunden i King Valley er præget af store forskelle, men et gennemgående lag af ler, god dræning og frodig jord er gældende for hele dalen. Regnfaldet er moderat og er sammen med de vekslende temperaturer og store temperaturforskelle mellem nat og dag gennem hele året med til at sikre druer, der har haft optimale forhold i deres modning og som dermed danner et ideelt grundlag for den endelige vin.

Vinen: Er fremstillet på den samme drue som anvendes i de elskede og verdenskendte bourgognevine, nemlig Pinot Noir. Denne druetype befinder sig særdeles godt i King Valleys optimale klima. Duerne til Stony Creek Pinot Noir er nøje udvalgt af vinmageren i Australien og er høstet ved optimal modenhed. Når druerne ankommer til vineriet gennemgår de en lang udblødning for at øge farven og kompleksiteten i vinen. Herefter gæres mosten i rustfrie ståltanke ved kontrollerede temperaturer for at bevare druernes friske frugt og typicitet i den endelige vin.

I Glasset:
Stony Creek Pinot Noir er elegant og smuk rød i glasset. Duften byder på masser af røde bær og elegante toner af blomster. I munden er vinen frugtfyldt og flot balanceret. Noterne fra duften går igen, og som i en hver god og klassisk Pinot Noir er der flot balance mellem syre og sødme. Stony Creek Pinot Noir byder på fint balancerede tanniner og en lang vedvarende eftersmag.

Servering: God rødvin til lyse kødretter, fjerkræ, let sval til fiskeretter, salat og pasta. Server ved 12–18°C.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Ganske elegant australsk Pinot Noir til billige penge. Kirsebær og hindbær i næse og mund iblandet lidt vanilje og lakrids-sødme..." (02-02-2015)

BT - 5 stjerner - "Behagelig, medium let rødvin med lækker, lang, saftig og harmonisk frugtrig smag af modne, mørke kirsebær og krydderurter." (24-05-2014)

Sjællandske Medier - "...med en mund, der er let, saftig og nydeligt struktureret, rammer vinen fint det, den vil. God balance mellem alkohol, fylde, frugt og friskhed." (03-05-2014)

Nordjyske - "Det er let, frugtbåren vin, som først fornemmes sødlig, men den slutter lidt tørt...Det tørre er naturligt for pinot noir, når den vinificeres rigtigt...let og ukompliceret, men ikke ligegyldig." (03-05-2014)

Land: Australien
Område: King Valley (Victoria)
Årgang: 2013 
Druer: Pinot Noir
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler