Milton Park, Shiraz, Thorn-Clarke

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
En dejlig saftig rødvin fremstillet på Shiraz-druen. God frisk frugt, understreget af fadets lidt krydrede profil i baggrunden.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
En dejlig saftig rødvin fremstillet på Shiraz-druen. God frisk frugt, understreget af fadets lidt krydrede profil i baggrunden.
 
Området og Producenten: To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke. Som vinmager har de ansat Derek Fitzgerald, der har arbejdet i flere forskellige regioner i Australien, og nu har fundet sit hjem i Barossa Valley.
 
Barossa Valley er beliggende i South Australia, og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke's filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz, og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz-druen har optimale betingelser.
 
Vinene i "Milton Park"-serien er fremstillet af druer fra familiens egne marker i Barossa Valley og Eden Valley samt druer fra familiens gode venner i nabolaget.
 
Vinen: Fremstillet af Shiraz fra Thorn-Clarke's egne vinmarker i Barossa Valley og omkringliggende områder. Druerne høstes fuldmodne i marts måned, og afstilkes inden gæringen. Mosten gæres til vin over en 7 dages periode ved 22-25°C. Mosten pumpes over skindet 2 gange om dagen, og der udtrækkes på denne måde optimalt af farve og frugt fra skallerne. Herefter lagres vinen på amerikanske egetræsfade for at give ekstra krydderi og intensitet i vinen.
 
I Glasset: God rød farve i glasset med en duft af sorte blommer, brombær og en anelse krydderi. Smagen er herlig saftig med sorte bær, tanniner der er bløde og modne, samt en god luftighed i frugten.
 
Servering: Glimrende rødvin til kalve- og oksekød eller grillet kød. Server ved 14-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
DIN VIN GUIDE - 87 point / "GODE" - "... En simpel men pæn shiraz med koncentration... Masser af frugt og krydderier. Pæn afslutning." (februar 2016) 

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Klassisk australsk Shiraz i fejlfri pleaser stil til yderst attraktiv pris. Varm næse med alkoholpræg og blød indsmigrende mund med righoldige mængder peber, mørk chokolade og vanilje. Vinder ingen priser for finesse og innovation, men overlegen vinder i kategorierne godt håndværk og værdi for pengene." (12-10-2015)
 
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Et brag af en australsk Shiraz med tæt næse og cremet mund med toner af peber, brombær og vanilje i skøn forening..." (14-04-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne varme, fyldige og frugtagtige rødvin er en vin, som mange vil kunne lide. Den har en god sødme og er ikke bamset som så mange australske vine." (Uge 14 / 2013)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Testens bedste australske Shiraz blev leveret af Milton Park. Leder man efter en kraftig Shiraz med klassiske toner af eukalyptus og peber til en overkommelig pris, behøver man ikke lede længere. En tæt og moden vin med duft af mimoser, skovhindbær og brombær i smagen som i samspil med vanilje og peberpræget fuldender indrykket af en "ægte" australsk Shiraz. Tæt på at vinde testen." (21-01-2013)

Årgang 2009
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner - "Sprød kirsebærfrugt med dejlig renhed og kultiveret krydderi. Intens og harmonisk på samme tid. Delikat og vellavet. Udsøgt fylde og stor tæthed. Glat vin med massive, men silkebløde tanniner. (24-06-2011)

Wine Spectator
 - 87 point

Spis Bedre - Chanet Deleuran: "Her får du en saftig, krydret vin med en rund moden frugt i munden..."(december 2012)

Land: Australien
Område: South Australia
Årgang: 2013 
Druer: Shiraz
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler