Trumpeter Pinot Noir, Rutini Wines

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Trumpeter henviser til en god lyd og i dette tilfælde til en rigtig god smag. Her kan man virkelig smage alle Pinot Noirs karakteristika.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Trumpeter henviser til en god lyd og i dette tilfælde til en rigtig god smag. Her kan man virkelig smage alle Pinot Noirs karakteristika.

Området og Producenten: Familien Rutinis vinmagertradition startede tidligt i det 19. århundrede i Le Marche i Italien, da Francisco Rutini lavede vin til indbyggerne i sin hjemby, Ascoli Piceno. Hans eneste søn Felipe Rutini immigrerede til Argentina, hvor han plantede sine første vinstokke i Coquimbito, Maipú i Mendoza-provinsen.

Siden grundlæggelsen i 1885 er Rutini Wines blevet anerkendt for sine vines ekstraordinære kvalitet og karakter. I dag har Rutini Wines vinmarker, der ligger i forskellige områder af Mendozaregionen. Vinmarkernes forskellige placering gør det muligt for Rutini Wines at dyrke de enkelte druetyper i det område, der giver hver druetype de mest optimale vækstbetingelser.

De oprindelige bygninger fra 1885, som ligger i Maipú, blev gennemrenoveret i 1990’erne og fik installeret helt ny teknologi. Den oprindelige arkitektur er dog bevaret. I oktober 2008 udvidede Rutini Wines og byggede et nyt vineri i Uco Valley, Mendoza. Allerede i marts 2009 stod vineriet klar til at modtage den første høst.

Hos Rutini Wines fokuseres der på at opnå de bedste druer ved at holde udbyttet lavt, udføre beskæring af vinstokkene og ved at høste druerne i hånden. Fordi der holdes nøje øje med alle detaljer, er folkene hos Rutini Wines i stand til at høste druerne på det helt rigtige tidspunkt.

Vinen: Vinen består 100% af Pinot Noir. Druerne dyrkes på Rutinis marker i Tupungato med kontrolleret vanding og ingen brug af gødning. Klimaet i Tupungato er om dagen solrigt og tørt og giver dermed perfekt modning af druerne. Nætterne er kolde og sammen med den kontrollerede vanding giver det en god balance mellem sukker og syre i druerne. De høstes i hånden, når de har opnået perfekt modenhed og køres straks til vineriet.

Efter endt malolaktisk gæring ligger vinen på 30% brugte franske egetræsfade i seks måneder.

I Glasset: Trumpeter Pinot Noir fremstår som en lækker lys, rødvin med silkeagtig konsistens. Der er en elegant og frugtig aroma af hindbær og jordbær kombineret med hints af violer og egetræsnoter fra fadlagringen. De bløde og lette tanniner giver en let syreholdig og blød eftersmag.

Servering: Lækker til lette retter som f.eks. pasta og lyst kød, afkølet til fisk og salater, eller bare ren fornøjelse. Serveri v/12-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014
Penge & Privatøkonomi - Vurderet til at koste 124 kr. (september 2016)

BT - 5 stjerner - "Lækker, medium let rødvin, dejlig, frisk og flot, saftig smag af hindbær, jordbær, lidt tranebær, krydderier og røget toast." (25-06-2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot argentinsk Pinot Noir med brombær og græs i næsen, røde bær, peber og lakrids i den elegante mund og lang eftersmag med let sødmefuldt præg. Godt køb." (06-06-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Blød og lækker rødvin med et bredt og flot billede af druen Pinot Noir. Vinen har en god krydring og en lang, lidt tør eftersmag, som er god til mad." (Uge 17 / 2016)

Land: Argentina
Område: Mendoza
Årgang: 2015 
Drue: Pinot Noir
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,30

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler