Rutini Malbec, Colección

249,75  m/Moms
( 199,80  u/Moms )
ekskl. levering
En kraftfuld sag sprængfyldt med frugtsmag. Familien Rutinis vinmagertradition startede tidligt i det 19. århundrede i Le Marche i Italien, da Francisco Rutini lavede vin til indbyggerne i sin hjemby Ascoli Piceno.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En kraftfuld sag sprængfyldt med frugtsmag.

Området og Producenten: Familien Rutinis vinmagertradition startede tidligt i det 19. århundrede i Le Marche i Italien, da Francisco Rutini lavede vin til indbyggerne i sin hjemby, Ascoli Piceno. Hans eneste søn Felipe Rutini immigrerede til Argentina, hvor han plantede sine første vinstokke i Coquimbito, Maipú i Mendoza-provinsen.

Siden grundlæggelsen i 1885 er Rutini Wines blevet anerkendt for sine vines ekstraordinære kvalitet og karakter. I dag har Rutini Wines vinmarker, der ligger i forskellige områder af Mendozaregionen. Vinmarkernes forskellige placering gør det muligt for Rutini Wines at dyrke de enkelte druetyper i det område, der giver hver druetype de mest optimale vækstbetingelser.

De oprindelige bygninger fra 1885, som ligger i Maipú, blev gennemrenoveret i 1990’erne og fik installeret helt ny teknologi. Den oprindelige arkitektur er dog bevaret. I oktober 2008 udvidede Rutini Wines og byggede et nyt vineri i Uco Valley, Mendoza. Allerede i marts 2009 stod vineriet klar til at modtage den første høst.

Hos Rutini Wines fokuseres der på at opnå de bedste druer ved at holde udbyttet lavt, udføre beskæring af vinstokkene og ved at høste druerne i hånden. Fordi der holdes nøje øje med alle detaljer, er folkene hos Rutini Wines i stand til at høste druerne på det helt rigtige tidspunkt.

Vinen: Rutini Colección Malbec består af 100% Malbec. Druerne dyrkes på Rutinis marker i La Consulta og i Tupungato med kontrolleret vanding og ingen brug af gødning. Klimaet i Tupungato er om dagen solrigt og tørt og giver dermed perfekt modning af druerne. Nætterne er kolde og sammen med den kontrollerede vanding giver det en god balance mellem sukker og syre i druerne. Klimaet i La Consulta er koldere, da det ligger længere mod syd. Druerne er modne i slutningen af april, når temperaturen er lavere. Resultatet er druer, der giver meget intense vine. De høstes i hånden, når de har opnået perfekt modenhed og køres straks til vineriet.

Efter endt malolaktisk gæring lagres vinen på 80% nye franske egetræsfade og 20% nye amerikanske egetræsfade i 12 måneder. Lagringen på nye fade giver vine, der er velegnede til aldring.

I Glasset: Rutini Colección Malbec har en mørk, rød farve. En koncentreret duft af vilde bær blandes med komplekse dufte af tobak og vanilje. I munden opleves en fyldig smag af mørke bær og en lang eftersmag med et strejf af sort peber.

Servering: Serveres til kraftige retter såsom en god bøf, vildt og simreretter. Server ved 14-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
AOV.dk – 6 stjerner – ”Solmodne brombær, ristet kaffe, tobak, urter og mineraler. Tindrende klar og dyb frugt med flot syrestruktur. Koncentreret, elegant, fyldig og cremet vin med silkeblød garvesyre. Klassevin.” (25. juli 2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) - "Fyldig og tæt malbec fra Mendoza på en del nyde fade. Intense røde bær i duften. Sorte kirsebær, lakrids, peber, vanilje og krydderier i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning." (01-07-2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot velafstemt argentinsk Malbec med besnærende næse med dominans af modne brombær og kaffe og solmoden mund i cremet stil med silkebløde tanniner og led sødmefulde rosinnoter tilsat sarte strejf af vanilje og peber. Høj klasse." (27-06-2016)

Land: Argentina
Område: Mendoza (La Consulta og Tupungato)
Årgang: 2013 
Drue: Malbec
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75,00 cl 
Alkohol (%): 14,50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler