Caro, Rothschild (Lafite) / Nicolas Catena

379,75  m/Moms
( 303,80  u/Moms )
ekskl. levering
Det bedste fra to vinkulturer i én vin. Her forenes to familier, to druer og to lande til ÉN KULT-VIN. Kun produceret i begrænsede mængder.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Det bedste fra to vinkulturer i én vin. Her forenes to familier, to druer og to lande til ÉN KULT-VIN. Kun produceret i begrænsede mængder.

Producent og Historie: I 1999 kom et team fra Domaines Barons de Rothschild (Lafite) med Christophe Salin i spidsen, på rejse tilbage fra Los Vascos i Chile mod Frankrig til Mendoza i Argentina. Holdet var ikke på udkig efter en ny partner i Sydamerika, men fra en fælles bekendt havde de hørt rygtet om Nicolas Catena's argentinske vine. Ham ville de træffe.

Nicolas arrangerede en vertikal smagning for dem med Cabernet Sauvignon og Malbec. Da Christophe smagte 1993 Catena Cabernet Sauvignon, blev han slået af vinens elegance og interessen for at prøve Malbec blev samtidig vakt. Under besøg på forskellige vingårde afslørede Nicolas sin store beundring af Lafite til Christophe. Det blev begyndelsen på et venskab baseret på gensidig respekt og beundring.

Få måneder senere mødtes Baron Eric de Rothschild og Christophe med Nicolas og Laura Catena i New York, hvor de over en Lafite 1983 udvekslede ideer. Man fandt sammen om en vin efter flere forsøg. Da vinen skulle frigives i oktober 2002 stod spørgsmålet stadig tilbage, hvad skulle vinen hedde. Under en frokost i Paris foreslog Eric de Rothschild navnet Caro, som forende Catena og Rothschild navnene. Nicolas insisterede på at Rothschild skulle stå først, men baronen sagde:" Jeg kan lide Caro, det kalder min italienske kone mig hjemme." På italiensk betyde caro, kære. Caro var dermed godkendt.

Vinen: Druerne Cabernet Sauvignon og Malbec er høstet manuelt i den sidste uge i marts og i den første uge i april. 1/3 af druerne kommer fra vinstokke, der er mere end 50 år gamle. Vinen fremstilles hovedsageligt af Cabernet Sauvignon, tilsat en anelse Malbec for mere fedme og farve. Denne kombination giver en vin der kan drikkes ung, men også kan udvikle sig flot i kælderen. Den alkoholiske gæring foretages i ståltank, efterfulgt af malolaktisk gæring på egetræsfade. Vinen lagres efterfølgende i 18 måneder på franske egetræsfade fra Château Lafites eget bødkeri.

I Glasset: Caro fremstår med en intens mørkerød farve med purpur reflekser. Duften er en bred palet af røde og sorte bær fra skoven. Smagen er fornemt struktureret med fløjlsbløde tanniner. Her er noter af brombær og solbær i skøn forening med det lidt krydrede præg fra fadlagringen.  Den sublimt strukturerede vin fremstår med overlegen harmoni mellem kraft, stor fylde og elegance. Enorm lang og blød eftersmag.

Servering: Fantastisk rødvin til rødt kød, vildt, grill-retter, kalv, lam og modne tørre oste. Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2009
Avisen.dk - 5 stjerner (17-06-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Argentinsk topvin fra Barons de Rothschild & Nicolas Catenas med intensiv næse med noter af tjære og pompøs mund med righoldige mængder sort frugt tilsat peber, vanilje og espresso pakket pænt ind i silkebløde tanniner. Et absolut brag af en vin." (16-06-2014)

James Suckling - 93pts - "Exuberant nose of dark fruits here. Full body, incredible fruit and ripe yet firm with tension. Firm. Rich and sexy. 75% malbec and 25% cabernet sauvignon."

Årgang 2007
FINANSBUREAUET - 5 stjerner (09-09-2013)

Årgang 2003
Politiken - 5 vinglas (18-12-2011)
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 38 / 2010)
Wine Challenge 07 - Sølv
Wine and Spirits - 94 point
Wine Enthusiast - 92 point
Wine Spectator - 90 point

Årgang 2002
vinavisen.dk: 5 stjerner "Vinen er simpelthen en drøm. En nydelse".

B.T.: "Super Bordeaux fra Argentina. Et spændende transatlantisk vinsamarbejde. Simpelthen en super lækker franks/argentinsk rødvinsbombe, der samtidig besidder en flot elegance".

Land: Argentina
Område: Mendoza
Årgang: 2009 
Drue: Cabernet Sauvignon og Malbec
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler